defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Nya föreskrifter: Detta gäller för hund- och kattägare

Jordbruksverket har beslutat om nya föreskrifter för hund- och katthållare som började gälla 15:e juni: - Som katt- eller hundägare behöver du titta igenom de nya bestämmelserna och se till att du kan uppfylla dem, säger Jenny Eliasson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.

centrum_artikel

Med de nya föreskrifterna stärks djurskyddet för hundar och katter, reglerna anpassas till den nya djurskyddslagen, katter och hundars behov tydliggörs, likaså djurhållarens ansvar och krav på kompetens. Dessutom blir det enklare för djurhållaren att följa reglerna och hantera djuren i sin vardag:
– Många tycker nog att det är självklarheter, men vissa ändringar kan innebära att du måste hitta en annan lösning för din djurhållning, säger Jenny Eliasson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen Stockholm.

Stärkt lagstiftning
Länsstyrelsen hanterar djurskyddsärenden, bland annat kring att utreda anmälningar om djur som far illa:
– Vi hoppas att de nya och mer utförliga bestämmelserna underlättar i våra samtal med djurägare – både i djurskyddsärenden och vid tillståndsprövningar av till exempel hunddagis och hund- och kattuppfödare – eftersom det blir tydligare vad som gäller. De nya bestämmelsernas starkare skydd för hundar och katter gör också att vi har en starkare lagstiftning att luta oss mot när vi behöver ingripa i allvarliga djurskyddsärenden, säger Jenny Eliasson.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider