defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Nya föreskrifter: Detta gäller för hund- och kattägare

Jordbruksverket har beslutat om nya föreskrifter för hund- och katthållare som började gälla 15:e juni: - Som katt- eller hundägare behöver du titta igenom de nya bestämmelserna och se till att du kan uppfylla dem, säger Jenny Eliasson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.

centrum_artikel

Med de nya föreskrifterna stärks djurskyddet för hundar och katter, reglerna anpassas till den nya djurskyddslagen, katter och hundars behov tydliggörs, likaså djurhållarens ansvar och krav på kompetens. Dessutom blir det enklare för djurhållaren att följa reglerna och hantera djuren i sin vardag:
– Många tycker nog att det är självklarheter, men vissa ändringar kan innebära att du måste hitta en annan lösning för din djurhållning, säger Jenny Eliasson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen Stockholm.

Stärkt lagstiftning
Länsstyrelsen hanterar djurskyddsärenden, bland annat kring att utreda anmälningar om djur som far illa:
– Vi hoppas att de nya och mer utförliga bestämmelserna underlättar i våra samtal med djurägare – både i djurskyddsärenden och vid tillståndsprövningar av till exempel hunddagis och hund- och kattuppfödare – eftersom det blir tydligare vad som gäller. De nya bestämmelsernas starkare skydd för hundar och katter gör också att vi har en starkare lagstiftning att luta oss mot när vi behöver ingripa i allvarliga djurskyddsärenden, säger Jenny Eliasson.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

2020_helsida
connys_helsida
helsida
personal_sandstrom_helsida
kkdk_helsida
corner_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
fixa_laddplats_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
meko_outsider
outsider
centrum_sommar_out
skanela_event_outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
personal_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
nrh
laddplats_out