moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild

Nya föreskrifter: Detta gäller för hund- och kattägare

Jordbruksverket har beslutat om nya föreskrifter för hund- och katthållare som började gälla 15:e juni: - Som katt- eller hundägare behöver du titta igenom de nya bestämmelserna och se till att du kan uppfylla dem, säger Jenny Eliasson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.

centrum_artikel

Med de nya föreskrifterna stärks djurskyddet för hundar och katter, reglerna anpassas till den nya djurskyddslagen, katter och hundars behov tydliggörs, likaså djurhållarens ansvar och krav på kompetens. Dessutom blir det enklare för djurhållaren att följa reglerna och hantera djuren i sin vardag:
– Många tycker nog att det är självklarheter, men vissa ändringar kan innebära att du måste hitta en annan lösning för din djurhållning, säger Jenny Eliasson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen Stockholm.

Stärkt lagstiftning
Länsstyrelsen hanterar djurskyddsärenden, bland annat kring att utreda anmälningar om djur som far illa:
– Vi hoppas att de nya och mer utförliga bestämmelserna underlättar i våra samtal med djurägare – både i djurskyddsärenden och vid tillståndsprövningar av till exempel hunddagis och hund- och kattuppfödare – eftersom det blir tydligare vad som gäller. De nya bestämmelsernas starkare skydd för hundar och katter gör också att vi har en starkare lagstiftning att luta oss mot när vi behöver ingripa i allvarliga djurskyddsärenden, säger Jenny Eliasson.

2020_helsida

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

happyhomes_sommar2020
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

defacto_helsida
handbollsskola
mod_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_out
connys