bostadsformedling

Nya busstider på måndag

På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om de nya busstiderna som träder i kraft på måndag. Kommuninvånare har varit kritiska till förändringarna.
-Vi kommer också korta ner restiderna på linje 583 till Arlanda och erbjuda hela 39 fler dagliga avgångar på linje 579, vilket innebär att linje 579 får halvtimmestrafik mellan Sigtuna och Arlanda större delen av dygnet. Samtidigt introducerar vi en ny linje 575X som kommer att göra det enklare för elever i området att ta sig till skolan, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Fakta om de nya linjesträckningarna:
– Linje 570 kommer nu att bli en snabblinje, vilket innebär en mer direkt linjesträckning och färre stopp, mellan Märsta station och Sigtuna. Linjen tar över linje 572:s sträckning via väg 263 och Pilsbo, vilket innebär att linje 572 dras in och ersätts av linje 570.
– Linje 575 tar därför över delar av linje 570:s tidigare hållplatser mellan Märsta och Sigtuna busstation genom Tingvalla och Til.
– Linje 575x blir en ny linje som erbjuder snabbare resor mot Sigtuna på förmiddagen och mot Märsta på eftermiddagen. Linjen riktar sig framförallt till skolelever.
– Linje 583, som används av många som reser till Arlanda, blir en ringlinje och kommer att gå direkt till de olika terminalerna på Arlanda flygplats. De mellanliggande hållplatserna kommer att trafikeras med linje 579, som kommer att få tätare trafik mellan Sigtuna och Arlanda halvtimmestrafik större delen av dygnet och en ny stopp på Märsta station.
– Linje 589 kommer att gå direkt från Märsta centrum till Arlanda flygplatsområde och trafikerar inte längre Märsta station. Resenärer hänvisas till linjerna 579 och 583 mellan Märsta station och Arlanda.
– Linje 538 kommer att trafikera alla lokala turer genom Rosers­bergs industriområde som en ringlinje till och från Rosersbergs station västra. I högervarv blir det 538H och i vänstervarv 538V.

spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
marina_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
swedol_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider