centrum_panorama2020

Nya busstider på måndag

På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

märsta.nu har tidigare rapporterat om de nya busstiderna som träder i kraft på måndag. Kommuninvånare har varit kritiska till förändringarna.
-Vi kommer också korta ner restiderna på linje 583 till Arlanda och erbjuda hela 39 fler dagliga avgångar på linje 579, vilket innebär att linje 579 får halvtimmestrafik mellan Sigtuna och Arlanda större delen av dygnet. Samtidigt introducerar vi en ny linje 575X som kommer att göra det enklare för elever i området att ta sig till skolan, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Fakta om de nya linjesträckningarna:
– Linje 570 kommer nu att bli en snabblinje, vilket innebär en mer direkt linjesträckning och färre stopp, mellan Märsta station och Sigtuna. Linjen tar över linje 572:s sträckning via väg 263 och Pilsbo, vilket innebär att linje 572 dras in och ersätts av linje 570.
– Linje 575 tar därför över delar av linje 570:s tidigare hållplatser mellan Märsta och Sigtuna busstation genom Tingvalla och Til.
– Linje 575x blir en ny linje som erbjuder snabbare resor mot Sigtuna på förmiddagen och mot Märsta på eftermiddagen. Linjen riktar sig framförallt till skolelever.
– Linje 583, som används av många som reser till Arlanda, blir en ringlinje och kommer att gå direkt till de olika terminalerna på Arlanda flygplats. De mellanliggande hållplatserna kommer att trafikeras med linje 579, som kommer att få tätare trafik mellan Sigtuna och Arlanda halvtimmestrafik större delen av dygnet och en ny stopp på Märsta station.
– Linje 589 kommer att gå direkt från Märsta centrum till Arlanda flygplatsområde och trafikerar inte längre Märsta station. Resenärer hänvisas till linjerna 579 och 583 mellan Märsta station och Arlanda.
– Linje 538 kommer att trafikera alla lokala turer genom Rosers­bergs industriområde som en ringlinje till och från Rosersbergs station västra. I högervarv blir det 538H och i vänstervarv 538V.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

marina_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.