arlandagk_panorama
På de nya bussarna kommer det att finnas WiFi och USB-port samt att de drivs helt fossilfritt.Foto: Pressbild

Nya bussar när Transdev tar över busstrafiken

På midsommarafton tar Transdev över busstrafiken i Sigtuna kommun, i samband med det kommer nya fossilfria bussar.

banner_juni_artikel

92 bussar har köpts in och ska trafikera Sigtuna, Märsta, Upplands-Väsby och Vallentuna i samband med att Transdev tar över driften av busstrafiken i Norrort efter Arriva. Hela bussflottan kommer att vara fossilfri och består av biodiselbussar, etanolbussar och elbussar.
– Det ska bli extra kul att få vara med och introducera elbussar i området. Vi har god erfarenhet av elbussar och är idag den kollektivtrafikoperatör som har flest elbussar i Europa. Vi vet att de uppskattas av både kunder och förare. De ger inte bara en renare miljö utan även tystare reseupplevelse och stadstrafik, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

Har WiFi och USB ombord
Ombord på bussarna kommer även komforten att vara bättre med USB-port och WiFi samt bättre reseinformation med ny IT-utrustning. Säkerheten är också högre med sensorer och ett ledningssystem med sekundpositionering. Transdev kommer med det nya systemet att ha bättre överblick av vart alla bussar befinner sig i realtid.
– Vårt mål är att få fler att åka kollektivt för att det är smart för miljön, för ekonomin och för samhället i stort. Ett sätt att få fler att ställa bilen och resa kollektivt är att säkerställa att resan är så komfortabel som möjligt. De nya bussarna är så klart ett viktigt led i det här arbetet och vi hoppas att våra resenärer kommer att uppskatta dem, berättar Fredrik Beckius.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
happyhomes_2019
sommar
fme_helsida
sbrf_helsida
video

Här vattenbombas branden

Blåljus Branden vid Skoby utanför Arlanda pågår för fullt och lär dröja innan den är släckt. Helikopter vattenbombar under dagen och kvällen.

sigtunavatten_standard

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

banner_juni_helsida
midsommar_valsta_helsida