sommar
På de nya bussarna kommer det att finnas WiFi och USB-port samt att de drivs helt fossilfritt.Foto: Pressbild

Nya bussar när Transdev tar över busstrafiken

På midsommarafton tar Transdev över busstrafiken i Sigtuna kommun, i samband med det kommer nya fossilfria bussar.

92 bussar har köpts in och ska trafikera Sigtuna, Märsta, Upplands-Väsby och Vallentuna i samband med att Transdev tar över driften av busstrafiken i Norrort efter Arriva. Hela bussflottan kommer att vara fossilfri och består av biodiselbussar, etanolbussar och elbussar.
– Det ska bli extra kul att få vara med och introducera elbussar i området. Vi har god erfarenhet av elbussar och är idag den kollektivtrafikoperatör som har flest elbussar i Europa. Vi vet att de uppskattas av både kunder och förare. De ger inte bara en renare miljö utan även tystare reseupplevelse och stadstrafik, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

Har WiFi och USB ombord
Ombord på bussarna kommer även komforten att vara bättre med USB-port och WiFi samt bättre reseinformation med ny IT-utrustning. Säkerheten är också högre med sensorer och ett ledningssystem med sekundpositionering. Transdev kommer med det nya systemet att ha bättre överblick av vart alla bussar befinner sig i realtid.
– Vårt mål är att få fler att åka kollektivt för att det är smart för miljön, för ekonomin och för samhället i stort. Ett sätt att få fler att ställa bilen och resa kollektivt är att säkerställa att resan är så komfortabel som möjligt. De nya bussarna är så klart ett viktigt led i det här arbetet och vi hoppas att våra resenärer kommer att uppskatta dem, berättar Fredrik Beckius.

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
happyhomes_2019
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys