moderat_sommar
På de nya bussarna kommer det att finnas WiFi och USB-port samt att de drivs helt fossilfritt.Foto: Pressbild

Nya bussar när Transdev tar över busstrafiken

På midsommarafton tar Transdev över busstrafiken i Sigtuna kommun, i samband med det kommer nya fossilfria bussar.

centrum_artikel

92 bussar har köpts in och ska trafikera Sigtuna, Märsta, Upplands-Väsby och Vallentuna i samband med att Transdev tar över driften av busstrafiken i Norrort efter Arriva. Hela bussflottan kommer att vara fossilfri och består av biodiselbussar, etanolbussar och elbussar.
– Det ska bli extra kul att få vara med och introducera elbussar i området. Vi har god erfarenhet av elbussar och är idag den kollektivtrafikoperatör som har flest elbussar i Europa. Vi vet att de uppskattas av både kunder och förare. De ger inte bara en renare miljö utan även tystare reseupplevelse och stadstrafik, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

Har WiFi och USB ombord
Ombord på bussarna kommer även komforten att vara bättre med USB-port och WiFi samt bättre reseinformation med ny IT-utrustning. Säkerheten är också högre med sensorer och ett ledningssystem med sekundpositionering. Transdev kommer med det nya systemet att ha bättre överblick av vart alla bussar befinner sig i realtid.
– Vårt mål är att få fler att åka kollektivt för att det är smart för miljön, för ekonomin och för samhället i stort. Ett sätt att få fler att ställa bilen och resa kollektivt är att säkerställa att resan är så komfortabel som möjligt. De nya bussarna är så klart ett viktigt led i det här arbetet och vi hoppas att våra resenärer kommer att uppskatta dem, berättar Fredrik Beckius.

helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

outsider_sommarlov
nrh
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider