arlandagolf_pan_aug
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Nya bostäder står tomma

Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

marstakalaset_artikel

Bostadsmarknaden behöver en förändring konstaterar Länsstyrelsen. Nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter står tomma i bland annat Sigtuna eftersom de är för dyra.
– Förra årets dåliga bostadsmarknad har blivit ännu sämre. Alla pilar pekar åt fel håll, säger Henrik Weston, utvecklingsledare på Länsstyrelsen i Stockholm.

Sigtuna kommun färdigställer omkring 400 bostäder per år, länets behov är kring 675 bostäder per år i kommunen, men de flesta av länets kommuner bygger för lite enligt den senaste rapporten över bostadsmarknaden. Ett initiativ som lyfts fram för att öka möjligheten för unga att få bostäder är att låta 16-åringar stå i bostadskö, något som SigtunaHem var först med i länet. Sedan dess har andra kommunala bostadsbolag tagit efter.

Länsstyrelsen vill att bostadsbranschen görs om så att alla oavsett inkomstgrupp ska ha någonstans att bo. Regeringen behöver starta en utredning om den saken:
– Vår bedömning är att det bör göras inom ramen för en bred bostadssocial utredning. En sådan utredning bör titta på hur stor bostadsbristen är, vilka som drabbas och vilka alternativen är för att vi ska få en bostadsförsörjning som omfattar alla. På kort sikt behöver kommunernas kösystem reformeras. Det är rimligt att lägenheter förmedlas utifrån behov, snarare än kötid, säger Henrik Weston på Länsstyrelsen i Stockholm.

kontor_thaifong
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

miljopris_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

marstakalas_helsida
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april2
connys
miljopris_outsider
nrh
colorama_april
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar