defacto_pan2020
Krister MattssonFoto: Privat

Nya böcker från Sigtunaförfattaren

Sigtunabon Krister Mattsson ger ut två nya böcker om Sigtuna.

centrum_artikel

När Sigtuna Litteraturfestival gav besked om att det blir en ny festival 2020 så bestämde sig sigtunabon Krister Mattsson att göra en uppföljare till Det oväntade Sigtuna, en roman om livet i Sigtuna och uppbyggnaden av Klockstapeln:
– Att skriva en uppföljare kan kännas som att föröka krama ur mer än nödvändigt. Men historien var inte färdig, slutet var inte komplett, det fanns mer att berätta, säger Krister till märsta.nu

Den andra boken heter Det förväntade i Sigtuna som fortsätter berättelsen där historien slutade i den förra boken En vägvisare i Sigtuna.
– Som tidigare är berättelsen en ram om livet i staden och kanske förändringen i samhället. När alla personer och bakgrunden är beskrivna så samlas huvudpersonerna framför det lilla Rådhuset på Stora torget för upplösningen, berättar Krister Mattsson.

salong_elisabeth_helsida
aretslarling

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

2020_helsida
sportlov_sigtuna
happy_homes_mars
speedy_helsida
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

connys_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
teatergrillen_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider