moderaterna_panorama
Foto: Insändarbild

Nya åtgärder för att minska kökaoset

Swedavia ska ordna upp köerna genom att hänvisa för tidiga resenärer till väntrum.

Med start i morse kommer för tidiga resenärer att hänvisas till väntrum. Under den senaste veckan har resenärer kommit för tidigt till terminalen, förra veckan stängde Polisen av vägen till T5 på grund av för mycket resenärer som ville köa till säkerhetskontrollen.
– Just nu kommer många resenärer alldeles för tidigt, långt innan incheckning och bagageinlämning öppnar. Det bidrar till onödig trängsel och långa köer. Den här helgen begränsar vi inflödet till terminal och släpper endast in resenärer som har mindre än 3 timmar till avgång, skriver Swedavia på sin hemsida.

Under lördagsmorgonen var det enligt Swedavias hemsida bara enstaka minuter i kötid till säkerhetskontrollen. Expressen rapporterar att resenärerna kommer få vänta i Clarion Hotels utrymmen om de har mer än tre timmar kvar till resan.
– Vi har väktare som kommer att vara vid entréerna just för att jobba med den här frågan om att begränsa inflödet. Det är just för att det inte ska bli så långa köer och också för dem som har kommit till flygplatsen så pass långt innan, innan de behöver det, uppger Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia för Expressen.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider