mote_sommar
Foto: Pressbild/FTI

Nya återvinningsstationer på gång

Det planeras för nya återvinningsstationer i Valsta: - Vi som inte har bil och bor i Valsta har det svårt att återvinna, säger en valstabo som kontaktat märsta.nu

centrum_artikel

märsta.nu kunde på onsdagen rapportera om hur mycket som återvinns av kommuninvånarna. Det finns gott om platser att återvinna på men i Valsta anses det vara brist enligt en boende som hört av sig till märsta.nu

Det finns idag nämligen bara en station vid Midgårdsvägen 14. En valstabo uppger att det blir svårt att återvinna i området om man int har bil:
– Det finns heller inte någon återvinningsstation nära Märsta station så man kan inte ens ta med sig sakerna på bussen när man ska till jobbet. Jag sympatiserar med de valstabor som väljer att skippa källsortering, säger valstabon.

Bristen på återvinningsstationer är något som Sigtuna Vatten & Renhållning och Förpacknings- och tidningsinsamlingen redan uppmärksammat. En ny station är på väg att etableras på Frejgatan, bakom busshållsplats.
– Sigtuna Vatten & Renhållning har samverkansansvar med FTI – och Sigtuna kommun tillhandahåller plats, så vi har en treparts samverkan där vi försöker utveckla detta med återvinningstationer i kommunen, berättar Maria Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Utöver Frejgatan är det flera nya etableringar på gång som ska börja byggas upp i början av 2019.

kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
spedition_sigtuna
brobygget_helsida_valsta

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider