defacto_pan2020
Foto: Pressbild/FTI

Nya återvinningsstationer på gång

Det planeras för nya återvinningsstationer i Valsta: - Vi som inte har bil och bor i Valsta har det svårt att återvinna, säger en valstabo som kontaktat märsta.nu

fraga_liberalerna

märsta.nu kunde på onsdagen rapportera om hur mycket som återvinns av kommuninvånarna. Det finns gott om platser att återvinna på men i Valsta anses det vara brist enligt en boende som hört av sig till märsta.nu

Det finns idag nämligen bara en station vid Midgårdsvägen 14. En valstabo uppger att det blir svårt att återvinna i området om man int har bil:
– Det finns heller inte någon återvinningsstation nära Märsta station så man kan inte ens ta med sig sakerna på bussen när man ska till jobbet. Jag sympatiserar med de valstabor som väljer att skippa källsortering, säger valstabon.

Bristen på återvinningsstationer är något som Sigtuna Vatten & Renhållning och Förpacknings- och tidningsinsamlingen redan uppmärksammat. En ny station är på väg att etableras på Frejgatan, bakom busshållsplats.
– Sigtuna Vatten & Renhållning har samverkansansvar med FTI – och Sigtuna kommun tillhandahåller plats, så vi har en treparts samverkan där vi försöker utveckla detta med återvinningstationer i kommunen, berättar Maria Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Utöver Frejgatan är det flera nya etableringar på gång som ska börja byggas upp i början av 2019.

defacto_helsida
connys_helsida
helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider