moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild/FTI

Nya återvinningsstationer på gång

Det planeras för nya återvinningsstationer i Valsta: - Vi som inte har bil och bor i Valsta har det svårt att återvinna, säger en valstabo som kontaktat märsta.nu

centrum_artikel

märsta.nu kunde på onsdagen rapportera om hur mycket som återvinns av kommuninvånarna. Det finns gott om platser att återvinna på men i Valsta anses det vara brist enligt en boende som hört av sig till märsta.nu

Det finns idag nämligen bara en station vid Midgårdsvägen 14. En valstabo uppger att det blir svårt att återvinna i området om man int har bil:
– Det finns heller inte någon återvinningsstation nära Märsta station så man kan inte ens ta med sig sakerna på bussen när man ska till jobbet. Jag sympatiserar med de valstabor som väljer att skippa källsortering, säger valstabon.

Bristen på återvinningsstationer är något som Sigtuna Vatten & Renhållning och Förpacknings- och tidningsinsamlingen redan uppmärksammat. En ny station är på väg att etableras på Frejgatan, bakom busshållsplats.
– Sigtuna Vatten & Renhållning har samverkansansvar med FTI – och Sigtuna kommun tillhandahåller plats, så vi har en treparts samverkan där vi försöker utveckla detta med återvinningstationer i kommunen, berättar Maria Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Utöver Frejgatan är det flera nya etableringar på gång som ska börja byggas upp i början av 2019.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
praktiska_helsida
brobygget_day
2020_helsida
brobygget_night
EXTRA

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Nyheter Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

helsida_var2021
defacto_helsida
andersojag
Extra

Slog till mot bil i Märsta

Blåljus Polisen slog till mot en bil efter ett kort följe genom Märsta: - Det är troligtvis ett utredningsärende, säger Pär Fahlström vid Polisen.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Covidfallen fortsätter öka bland länsborna

Nyheter Mellan 20-26 juli har över 1100 stockholmare smittats av covid-19 i de 26 kommunerna. En markant ökning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_sommar_out
brobygget_night_out
praktiska_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
andersojag_outsider
beijer_outsider
brobygget_day_out
ridskola_2020_outsider