centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/FTI

Nya återvinningsstationer på gång

Det planeras för nya återvinningsstationer i Valsta: - Vi som inte har bil och bor i Valsta har det svårt att återvinna, säger en valstabo som kontaktat märsta.nu

defacto_jul_artikel

märsta.nu kunde på onsdagen rapportera om hur mycket som återvinns av kommuninvånarna. Det finns gott om platser att återvinna på men i Valsta anses det vara brist enligt en boende som hört av sig till märsta.nu

Det finns idag nämligen bara en station vid Midgårdsvägen 14. En valstabo uppger att det blir svårt att återvinna i området om man int har bil:
– Det finns heller inte någon återvinningsstation nära Märsta station så man kan inte ens ta med sig sakerna på bussen när man ska till jobbet. Jag sympatiserar med de valstabor som väljer att skippa källsortering, säger valstabon.

Bristen på återvinningsstationer är något som Sigtuna Vatten & Renhållning och Förpacknings- och tidningsinsamlingen redan uppmärksammat. En ny station är på väg att etableras på Frejgatan, bakom busshållsplats.
– Sigtuna Vatten & Renhållning har samverkansansvar med FTI – och Sigtuna kommun tillhandahåller plats, så vi har en treparts samverkan där vi försöker utveckla detta med återvinningstationer i kommunen, berättar Maria Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Utöver Frejgatan är det flera nya etableringar på gång som ska börja byggas upp i början av 2019.

julbord_helsida
centrum_jul_helsida
tp_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

defacto_jul

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
ica_oktober
greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida
tp_outsider
nrh
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
colorama_april2
julbord
connys