defacto_pan
Elias Melki, till vänster, kliver av som VD för Effekt och efterträds av Mikael Wallner.Foto: Pressbild

Ny VD tar över efter Melki på Effekt

Elias Melki som är grundare och VD av Effekt Svenska AB i Märsta väljer att kliva av sin post men tar samtidigt in Mikael Wallner från Inspira där han de senaste åren varit VD: - Jag ska fokusera mer på andra delar av vår verksamhet, säger Elias Melki.

Märstabon Elias Melki kliver av som VD för att fokusera mer på koncernens andra verksamheter samtidigt som Effekt Svenska AB ska växla upp och ta ytterligare andelar på marknaden:
– Jag vill kunna lägga mer tid på annat och Mikael ger oss möjlighet att kunna växa ännu mer, säger Melki till märsta.nu

Varit på Inspira och Unibail-Rodamco
Mikael Wallner kommer närmast från Inspira där han varit VD de senaste fyra åren. Han har tidigare även varit regionchef på Jernhusen och Senior shopping center manager på Unibail-Rodamco som äger bland annat Täby Centrum och Mall of Scandinavia.
– Mikael har en gedigen erfarenhet från såväl Fastighets- som Facility Managementbranschen. Han har under många år visat prov på stor förmåga att leda och utveckla större personalintensiva företag i en hårt konkurrensutsatt marknad i kombination med en effektiv försäljning och kvalitativ kundvård. Därtill har han också visat att han har förmågan att skapa tillväxt och lönsamhet, säger styrelseordförande på Effekt Svenska AB, Sverker Littorin.

Ska utveckla Effekt
Mikael Wallner ska som VD ansvara för att utveckla Effekt till att bli ett av de ledande företagen inom sitt marknadsområde. Han ska säkerställa fler nöjda kunder, medarbetare samt öka omsättningen och förbättra företagets lönsamhet:
– Jag ser verkligen fram emot att få vara delaktig i Effekts fortsatta utveckling, men också att få arbeta tillsammans med Effekts medarbetare, kunder, leverantörer och styrelse, säger Mikael Wallner i ett pressmeddelande

Ted Dahlström kommer hem till Clarion

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda plockar hem Ted Dahlstrm från Clarion Sign, han blir nu Food & Beverage Manager: - Det känns härligt att få komma "hem" till Sigtuna och att verka i det snabbt expanderande Arlanda

icavalsta_julbanner

Andie pratade trafiksäkerhet med skolbarnen

Näringsliv Lokale entreprenören Andie Lahdo besökte Tingvallaskolan för att prata om trafiksäkerhet: - Det känns väldigt bra att kunna ge något för Sigtuna kommuns barn, vi ser fram emot att fortsätta lära ut trafiksäkerhet, säger Lahdo i ett pressmeddelande.

lager_bilnet
EXTRA

Sigtunabon tar över klassiska partystället

Näringsliv Sigtunabon Sten Carlgren som är ägare av Mister French-gruppen tar även klassiska Wisby Strand Kongress och Kallis Jallbadhuset på Gotland: - För oss är det viktigt att verksamheten åtnjuter ett högt förtroende på Gotland, och att den fortsätter utgöra draghjälp åt det lokala näringslivet och turistnäringen, säger Sten Carlgren i ett pressmeddelande

defacto_host2018

Märsta Förenade förstärker säljkåren

Näringsliv Märsta Förenade som på bara fem år mer än fördubblat sin omsättning förstärker säljkåren med tre personer: - Det kräver att vi även utökar styrkan av kompetenta projektledare som har kundkontakten. säger Staffan Haglund Försäljningschef Bygg och anläggning, i ett pressmeddelande.

Rosersbergs slott Svanenmärks

Näringsliv Rosersbergs slottshotell Svanenmärks: - Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda våra gäster en ytterligare kvalitetsmärkning genom att nu också vara Svanmärkta, säger hotelldirektör Joakim Landén.

fme_jul

Elbilar får förtur på Arlanda

Näringsliv Swedavia går med i initiativet Nollzon vilket innebär att elbilar får förtur på bland annat Arlanda: - Swedavia har under många år konsekvent och tillsammans med partners arbetat med att minska koldioxidutsläppen från marktransporter, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia, i ett pressmeddelande.

sigtuna_funkis
julbanner2
happy_homes_juli
sportfiskebanner2

De vinner Ekomatutmaningen

Näringsliv Hotell Kristina och Stora Coop i Märsta vinner Ekoutmaningen 2018 för att ha det bästa ekologiska utbudet bland kommunens restauranger och butiker: - Jag är imponerad av den ambition företagen uppvisat och de konkreta förbättringar vi sett de senaste åren, säger Mathias Forsberg, Näringslivschef på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Näringsliv Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

funkis_2
connys
vanster_jul
nrh_lania
colorama_vinter
objekt3
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt4
komvuxq3_4
outsider