defacto_pan
Foto: Genrebild

Ny vädervarning – En decimeter snö kommer

Efter vindvarningen från SMHI har det nu utfärdats en ny Klass 1-varning gällande snöfall.

Vinden i vår del av landet kommer att avta under kvällen, enligt SMHI är vindstyrkan i kommunen ca 18 m/s under tisdagen men det kan lokalt blåsa uppemot 24 m/s. Med anledning av blåsten utfärdades en Klass 1-varning till och med tisdag kväll. Men det kommande dygnet väntas även en decimeter snö varpå SMHI har utfärdat en ny varning för snöfall. Varningen gäller fram för allt onsdag morgon då snöfallet kan bli ymnigt.

centrumbanner
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

objekt3
objekt4
connys
komvuxq3_4
sportfiske_banner
nrh_sigtuna
outsider
objekt2
sigtunavatten_standard
sbrf_sep