sportlov_centrum
Foto: Larmtjänst

Ny typ av bilinbrott-Larmet ljuder inte

Nu varnas det för en ny typ av bilinbrott där låset manipuleras under natten utan att larmet går.

sportlov_centrum

Polis och försäkringsbolag varnar för den nya typen av bilinbrott rapporterar tidningen Mitt i Stockholm. Det finns flera fall från Täby och Danderyd där löser manipulerats med störsändare så att gärningsmännen kan ta sig in under natten utan att larmet går. Först på morgonen upptäcks brottet.
– Låt säga att målsägande har nyckeln liggande nära ytterdörren, då står de förmodligen vid dörren och hämtar upp nyckelsignalen, sedan för de över det till en annan teknik som öppnar dörren, berättar Caroline Edberg, tillförordnad kommunpolis i Danderyd, för Mitt i.

Vid enstaka fall har anmälaren kunnat fånga gärningsmän på film eftersom det funnits en övervakningskamera.

banner_trerosor
korpen_jan-feb
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

icavalsta_semlor
defacto_helsida

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

connys
happyhomes_2019
arlandagolf
sigtunavatten_standard

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sportlov2019
nrh
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider