defacto_pan
Foto: Larmtjänst

Ny typ av bilinbrott-Larmet ljuder inte

Nu varnas det för en ny typ av bilinbrott där låset manipuleras under natten utan att larmet går.

Polis och försäkringsbolag varnar för den nya typen av bilinbrott rapporterar tidningen Mitt i Stockholm. Det finns flera fall från Täby och Danderyd där löser manipulerats med störsändare så att gärningsmännen kan ta sig in under natten utan att larmet går. Först på morgonen upptäcks brottet.
– Låt säga att målsägande har nyckeln liggande nära ytterdörren, då står de förmodligen vid dörren och hämtar upp nyckelsignalen, sedan för de över det till en annan teknik som öppnar dörren, berättar Caroline Edberg, tillförordnad kommunpolis i Danderyd, för Mitt i.

Vid enstaka fall har anmälaren kunnat fånga gärningsmän på film eftersom det funnits en övervakningskamera.

julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

happy_homes_juli
defacto_host2018
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

fme_jul
icavalsta_julbanner
sportfiskebanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

sigtuna_funkis
lager_bilnet
objekt4
komvuxq3_4
vanster_jul
objekt2
objekt3
outsider
sigtunavatten_standard
nrh_lania
connys
colorama_vinter
funkis_2