center_pan21
En hastighetskontroll på väg 263

Ny trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighetskontroller

Denna vecka är det återigen nationell trafiksäkerhetsvecka och polis kommer att fokusera på hastighetskontroller.

Under veckan 13-19 september kommer fler hastighetskontroller att genomföras. Syftet är att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken. Hastighet är en av de viktigaste faktorerna mellan liv och död i samband med en olycka.
– Frågan är varför inte alla följer skyltad hastighet när vi vet att det räddar liv? Det behövs en attitydförändring, det ska vara socialt oacceptabelt att köra för fort, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen.

I samband med förra trafikveckan för några veckor sedan blev det rekordmånga böter utfärdade för hastighetsöverträdelser.
– Olycksrisken ökar även vid små hastighetsöverträdelser. Vi hoppas att vi den här gången rapporterar rekordfå personer. Helst inga alls. Följ skyltad hastighet och hjälp oss att rädda liv, uppger Ursula Edström.

helsida_var2021
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

andersojag
2020_helsida
eldsjal-helsida
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

bostad_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
connys
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
eldsjal-outsider