varmedagar_panorama
Teamet bakom Prik; Fredrik, Gai och dottern Ami till vänster med personalen M, Am och Ton.Foto: Daniel Iskander

Ny thairestaurang på Stora gatan

Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

centrum_tvaar

Sigtunaborna Gai och Fredrik Hjälm driver Prik (betyder chili på thailändska) på Stora gatan. De öppnade bara för några dagar sedan och mottagandet har varit varmt:
– Vi har haft full upp med ibland fullt inne och mycket takeaway, berättar Fredrik Hjälm.

Gjorde slag i saken
Gai som växt upp med matlagningen i Thailand har även arbetat som konditor på en butik i Thailand. Hon är nu bosatt i Sverige sedan 15 år tillbaka och gift med Fredrik. Tillsammans har de även dottern Ami som hälsar på inne i restaurangen när märsta.nu är på besök.
– Vi har pratat om det i flera år att ha en thairestaurang. Gai jobbade på hotell och vi tittade lokalt om det fanns en lokal, när den dök upp här på Stora gatan så valde vi att satsa, fortsätter Fredrik.

Genuin thaismak
Det är Gai som organiserar arbetet tillsammans med tre thailändska kokerskor. Det ska vara genuint thai med örter och råvaror som används i Thailand. Mycket köps in via Thai Fong i Arlandastad:
– Thai är inte fastfood, det tar tid att göra maten och vi har många rätter på menyn, varje rätt kan ta sin tid, säger Gai.

Få platser men takeaway finns
Normalt är thaimaten stark men man kan få den både svagare eller starkare enligt Gai. En framtida satsning blir på uteservering som Prik saknar, det kan snabbt bli fullt på de 20 platserna man har inne men Fredrik rekommenderar takeaway och att man sätter sig nere på strandpromenaden en fin dag och njuter av både sol och mat.

arlandagolf

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

connys
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

karby_varme1
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

bonava_helsida
icavalsta_semlor

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

ridskola_2019_helsida
sangensemble
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

karby2
defacto_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider