moderaterna_tack
Teamet bakom Prik; Fredrik, Gai och dottern Ami till vänster med personalen M, Am och Ton.Foto: Daniel Iskander

Ny thairestaurang på Stora gatan

Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

Sigtunaborna Gai och Fredrik Hjälm driver Prik (betyder chili på thailändska) på Stora gatan. De öppnade bara för några dagar sedan och mottagandet har varit varmt:
– Vi har haft full upp med ibland fullt inne och mycket takeaway, berättar Fredrik Hjälm.

Gjorde slag i saken
Gai som växt upp med matlagningen i Thailand har även arbetat som konditor på en butik i Thailand. Hon är nu bosatt i Sverige sedan 15 år tillbaka och gift med Fredrik. Tillsammans har de även dottern Ami som hälsar på inne i restaurangen när märsta.nu är på besök.
– Vi har pratat om det i flera år att ha en thairestaurang. Gai jobbade på hotell och vi tittade lokalt om det fanns en lokal, när den dök upp här på Stora gatan så valde vi att satsa, fortsätter Fredrik.

Genuin thaismak
Det är Gai som organiserar arbetet tillsammans med tre thailändska kokerskor. Det ska vara genuint thai med örter och råvaror som används i Thailand. Mycket köps in via Thai Fong i Arlandastad:
– Thai är inte fastfood, det tar tid att göra maten och vi har många rätter på menyn, varje rätt kan ta sin tid, säger Gai.

Få platser men takeaway finns
Normalt är thaimaten stark men man kan få den både svagare eller starkare enligt Gai. En framtida satsning blir på uteservering som Prik saknar, det kan snabbt bli fullt på de 20 platserna man har inne men Fredrik rekommenderar takeaway och att man sätter sig nere på strandpromenaden en fin dag och njuter av både sol och mat.

hostfest_centrum
defacto_banner_sep
happy_homes_juli
defacto_host2018

Fotboll för välgörenhet

Märstafolket Erik Aravena-Valencia som är ordförande i Sigtuna kommuns personalklubb arrangerar en fotbollsturnering i Prästängshallen där syftet är att samla in medel till en välgörenhetsorganisation.

bildextra!

Så var Visfestivalen

Kulturnyheter Märsta Visfestival gick traditionsenligt andra lördan i augusti och det fina vädret lockade hundratals till Äppelparken: - Vilken fest det blev, säger Visgeneralen Anders Wallentin.

Klart med Carolas julshow

Nöjesnyheter Biljetterna till Carolas hett eftertraktade spelning har släppts och det ser ut att bli en succé framåt jul: - Det här är en dröm för mig. En längtan. Att få göra ”Jul med Carola” i Steninge slottsby. Jag producerar själv. Jag är min egen, och har varit så sedan jag skilde mig, tänkte jag säga, säger Carola till Aftonbladet.

connys
outsider
objekt2
komvuxq3_4
Norra Redovisningshuset
objekt3
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
sportfiske_banner
objekt4
sbrf_sep