defacto_pan
Teamet bakom Prik; Fredrik, Gai och dottern Ami till vänster med personalen M, Am och Ton.Foto: Daniel Iskander

Ny thairestaurang på Stora gatan

Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

Sigtunaborna Gai och Fredrik Hjälm driver Prik (betyder chili på thailändska) på Stora gatan. De öppnade bara för några dagar sedan och mottagandet har varit varmt:
– Vi har haft full upp med ibland fullt inne och mycket takeaway, berättar Fredrik Hjälm.

Gjorde slag i saken
Gai som växt upp med matlagningen i Thailand har även arbetat som konditor på en butik i Thailand. Hon är nu bosatt i Sverige sedan 15 år tillbaka och gift med Fredrik. Tillsammans har de även dottern Ami som hälsar på inne i restaurangen när märsta.nu är på besök.
– Vi har pratat om det i flera år att ha en thairestaurang. Gai jobbade på hotell och vi tittade lokalt om det fanns en lokal, när den dök upp här på Stora gatan så valde vi att satsa, fortsätter Fredrik.

Genuin thaismak
Det är Gai som organiserar arbetet tillsammans med tre thailändska kokerskor. Det ska vara genuint thai med örter och råvaror som används i Thailand. Mycket köps in via Thai Fong i Arlandastad:
– Thai är inte fastfood, det tar tid att göra maten och vi har många rätter på menyn, varje rätt kan ta sin tid, säger Gai.

Få platser men takeaway finns
Normalt är thaimaten stark men man kan få den både svagare eller starkare enligt Gai. En framtida satsning blir på uteservering som Prik saknar, det kan snabbt bli fullt på de 20 platserna man har inne men Fredrik rekommenderar takeaway och att man sätter sig nere på strandpromenaden en fin dag och njuter av både sol och mat.

defacto_host2018
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
fme_jul
sportfiskebanner2
lager_bilnet

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

happy_homes_juli
julbanner2
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

vanster_jul
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
objekt2
connys
outsider
objekt4
colorama_vinter
objekt3
funkis_2
nrh_lania