fastpartner_sommar2
Teamet bakom Prik; Fredrik, Gai och dottern Ami till vänster med personalen M, Am och Ton.Foto: Daniel Iskander

Ny thairestaurang på Stora gatan

Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

Sigtunaborna Gai och Fredrik Hjälm driver Prik (betyder chili på thailändska) på Stora gatan. De öppnade bara för några dagar sedan och mottagandet har varit varmt:
– Vi har haft full upp med ibland fullt inne och mycket takeaway, berättar Fredrik Hjälm.

Gjorde slag i saken
Gai som växt upp med matlagningen i Thailand har även arbetat som konditor på en butik i Thailand. Hon är nu bosatt i Sverige sedan 15 år tillbaka och gift med Fredrik. Tillsammans har de även dottern Ami som hälsar på inne i restaurangen när märsta.nu är på besök.
– Vi har pratat om det i flera år att ha en thairestaurang. Gai jobbade på hotell och vi tittade lokalt om det fanns en lokal, när den dök upp här på Stora gatan så valde vi att satsa, fortsätter Fredrik.

Genuin thaismak
Det är Gai som organiserar arbetet tillsammans med tre thailändska kokerskor. Det ska vara genuint thai med örter och råvaror som används i Thailand. Mycket köps in via Thai Fong i Arlandastad:
– Thai är inte fastfood, det tar tid att göra maten och vi har många rätter på menyn, varje rätt kan ta sin tid, säger Gai.

Få platser men takeaway finns
Normalt är thaimaten stark men man kan få den både svagare eller starkare enligt Gai. En framtida satsning blir på uteservering som Prik saknar, det kan snabbt bli fullt på de 20 platserna man har inne men Fredrik rekommenderar takeaway och att man sätter sig nere på strandpromenaden en fin dag och njuter av både sol och mat.

sportfiskebanner2

Här visas kvartsfinalen

Nöjesnyheter Vill du också se kvartsfinalen tillsammans med andra? Sveriges VM-äventyr har varit en succé för både landslag och lokala krogar som satsat på gemenskap i samband med matcherna.

steningeslottsommar

Pop-up-park öppnar i Märsta

Nöjesnyheter Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

happy_homes_juli
EXTRA

Märstasalongen klippte hemlösa

Nöjesnyheter Peter Aslan och hans team från Frisyr var med och klippte hemlösa på Medborgarplatsen under söndagen: - Det är en bra möjlighet för oss att ge hjälpa utsatta, säger Peter Aslan.

socialutmarkelse
bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

vuxenutbildning2

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

objekt2
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
connys
val2018
sap_outsider
forskontor
yearlingsales
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
objekt4
outsider_defacto
outsider_moderat
vuxentutbildning
objekt3