moderaterna_feb
Teamet bakom Prik; Fredrik, Gai och dottern Ami till vänster med personalen M, Am och Ton.Foto: Daniel Iskander

Ny thairestaurang på Stora gatan

Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

banner_artikel

Sigtunaborna Gai och Fredrik Hjälm driver Prik (betyder chili på thailändska) på Stora gatan. De öppnade bara för några dagar sedan och mottagandet har varit varmt:
– Vi har haft full upp med ibland fullt inne och mycket takeaway, berättar Fredrik Hjälm.

Gjorde slag i saken
Gai som växt upp med matlagningen i Thailand har även arbetat som konditor på en butik i Thailand. Hon är nu bosatt i Sverige sedan 15 år tillbaka och gift med Fredrik. Tillsammans har de även dottern Ami som hälsar på inne i restaurangen när märsta.nu är på besök.
– Vi har pratat om det i flera år att ha en thairestaurang. Gai jobbade på hotell och vi tittade lokalt om det fanns en lokal, när den dök upp här på Stora gatan så valde vi att satsa, fortsätter Fredrik.

Genuin thaismak
Det är Gai som organiserar arbetet tillsammans med tre thailändska kokerskor. Det ska vara genuint thai med örter och råvaror som används i Thailand. Mycket köps in via Thai Fong i Arlandastad:
– Thai är inte fastfood, det tar tid att göra maten och vi har många rätter på menyn, varje rätt kan ta sin tid, säger Gai.

Få platser men takeaway finns
Normalt är thaimaten stark men man kan få den både svagare eller starkare enligt Gai. En framtida satsning blir på uteservering som Prik saknar, det kan snabbt bli fullt på de 20 platserna man har inne men Fredrik rekommenderar takeaway och att man sätter sig nere på strandpromenaden en fin dag och njuter av både sol och mat.

vuxenutbildning2

Lyckad comeback för Sigtuna Litteraturfestival

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival som var tillbaka efter ett års uppehåll var nöjda med arrangemanget förra helgen: - Det var en härlig och givande dag och vi är naturligtvis mycket nöjda med deltagarantalet. Vi lyckades både locka en bred publik och lyfta fram Sigtuna stad som arena för spännande möten och samtal, säger Eva Camél Fuglseth, vd på Destination Sigtuna.

dackia_2018
bildextra!

Tusentals besökte Barnens dag

Nöjesnyheter Barnens dag lockade som vanligt tusentals besökare till Västerbytorp utanför Rosersberg: - Det gick 11 busslaster från Märsta till Västerbytorp, berättar Niclas Larsered, kommunikationsansvarig på Märsta Förenade.

februari

Brännplattan Open dammas av

Nöjesnyheter Skånela IF dammar av Brännplattan Open i sommar: - Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop. Vi körde Brännplattan open för tre år sedan och det var dags att köra igen kände vi, säger A-lagstränaren Jimmy Karlsson.

nationaldag_sigtunakommun
premiar_sportfiske

Här är Årets kulturprisvinnare

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om att dela ut årets kulturpris, kulturstipendiat och ungdomsledare: Nämnden är helt överens om att de tre pristagarna både är stora talanger och engagerade eldsjälar och att de därför ska uppmärksammas för sitt arbete. Vår förhoppning är förstås att priserna ska motivera dem att fortsätta utvecklas och bidra till att berika kommunens kultur- och fritidsliv, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Björling utsedd till vårtalare i Sigtuna

Kulturnyheter Lars Björling kommer att hålla vårtalet i samband med valborgsfirandet i Sigtuna: - Han har levt hela sitt liv i Sigtuna och talet har inget med politik att göra, meddelar Margaretha Nordgren hos Sigtuna Hembygdsförening.

Robin klar för BBQ/Grill-SM

Nöjesnyheter Steningebon Robin Edsmyr tävlade under lördagen i Grill & BBQ och kom tvåa med sitt team, därmed får de vara med i SM/EM senare i år: - Vi kom på en andra plats totalt och är direkt till SM/EM 8-10 juni. Riktigt roligt. Vi knep första platsen på vegetariska rätten med en vego-burgare, berättar Robin för märsta.nu

Sigtunakrögare tar över klassiska nattklubben

Nöjesnyheter Sigtunakrögaren Sten Carlgren som äger Mr French i Stockholm köper även F12 av Melker Andersson skriver Nöjesguiden: - Vi har under en längre tid varit intresserade av att ta över restaurangen och klubben på Fredsgatan 12, säger Carlgren till tidningen.

Tisdagsluncher för kommunens äldre

Kulturnyheter Sigtuna kommun kommer under våren att arrangera luncher för äldre för att motverka ensamhet: -Det finns flera platser i kommunen där äldre både kan möta andra seniorer och ta del av kommunens kulturliv. Men många äldre känner inte till dessa platser. Det vill vi ändra på, säger Karsten Bjärbo, ordförande i äldre- och omsorgsnämnden i Sigtuna.

Musikshow med extra allt utlovas

Kulturnyheter Musikälskare i kommunen har något speciellt att se fram emot i samband med Sigtuna sångensembles föreställning Musical Extravaganta: - Musikal Extravaganza är en föreställning och konsert i två spektakulära akter med de bästa numren från några av de mest älskade musikalerna. Dramatiska solon, storslagna ensemble- och dansnummer varvas med humor och glada skratt. Här finns allt från Teaterbåten till Queen, berättar Mats Wehlin på Sigtuna sångensemble.

Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
outsider_defacto
val2018
standard_start
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
objekt4
connys
objekt3
objekt2
outsider_moderat
barnnplattan
veterankraft_standard
oppning_sportfiske2