center_pan21
Samling för Sigtuna har fått gehör för ett förslag om att flytta P-platsen närmast Uppsalavägen för att skapa en taxiplats. Foto: Facebook/(SfS)

Ny taxiplats vid busstorget i Sigtuna

Samling för Sigtuna har fått gehör för en taxiplats vid Sigtuna bosstorg: - All heder till nämndens ordförande och vice ordförande att de tagit till sig våra argument! Ett bra beslut för staden, skriver Samling för Sigtuna via Facebook.

I samband med ombyggnationen av Sigtuna busstorg glömdes taxistationen bort.
– För många Sigtunabor är det både en tillgänglighets- och trygghetsfråga att ha tillgång till synlig och nära taxi när man kommit med bussen från Märsta eller handlat på Ica, skriver Samling för Sigtuna via Facebook.

I Bygg- och trafiknämnden ska (SfS) och Moderaterna ha drivit frågan om att rätta till problemet. Enligt (SfS) har man med stöd från sigtunabor lämnat in ett förslag om att flytta handikapparkeringen närmast Uppsalavägen till samma sida som Pressbyrån och frigöra den gamla handikapplatsen till en taxiplats. Den nya taxiplatsen ska vara väl synlig från både Stora Gatan och busshållplatsen.

valsta-jul_helsida
jul2021
connys_helsida
mp_host_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
nrh
swedol_outsider
mp-outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider