budget_panorama
Foto: MMS-Bild

Ny taxa för pendlarparkeringarna

Taxan för att stå vid pendlarparkeringarna i Märsta och Rosersberg sänks.

fraga_liberalerna

Kommunfullmäktige har fattat beslut om att ändra taxan för avgift på pendlarparkeringarna. Från och med 1:a maj kan man stå 24 timmar istället för 12 timmar. För 20 kronor kan man således stå 24 timmar efter förändringen.
– Orsaken till att kommunen nu ändrar avgiften är att det har visat sig att vissa arbetspendlare i kommunen har så pass långa arbets- och restider att de har behövt betala för två parkeringsperioder för att kunna stå på infartsparkeringen under en arbetsdag. Det bedöms inte vara rimligt. Genom att förlänga längden på parkeringsperioden till 24 timmar kommer även dessa pendlare enbart behöva betala för en parkeringsperiod per arbetsdag, skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

Det kommer även sättas upp två parkeringsautomater på parkeringarna i Märsta och Rosersberg för dem som inte vill betala via sms eller app. Automaterna tas dock i bruk först 1:a juni.

connys_helsida
helsida
kristina_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

kkdk_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
julen_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
kristina_outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
swedol_outsider
outsider
meko_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
julen_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider