abs_pask
Kits Contractor krossar sten på plats i Sigtuna stadsängar och undviker därmed 30 000 ton som ska forslas bortFoto: Pressbild

Ny stadsel krossar sten på plats-Undviker 750 tunga transporter

750 tunga transporter av sten har Sigtuna stadsängar undvikit genom att krossa stenen på plats.

Kits Contractor krossar sten på plats i Sigtuna stadsängar, genom att göra på det sättet slipper man ca 750 tunga transporter av sten från området som hade belastat väg 263 samt Pilsborondellen.
– Vi tycker det känns betydligt bättre att slippa belasta 263:an, släppa ut onödiga avgaser med många tunga lastbilstransporter för att sedan köpa tillbaka samma berg fast krossat och klart och återigen då behöva frakta det till stadsdelen, berättar Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar i ett pressmeddelande

Sten som grävs upp i området krossas och återanvänds som bland annat bärlager. Totalt skulle det vara 30 000 ton massor som skulle hanteras om inte Kits Contractor hade anlitats. Att hantera stenen på plats är en del av Sigtuna stadsängars hållbarhetsarbete och led i att vara Sveriges mest hållbara stadsdel.

speedy_helsida
marina_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

defacto_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
marina_outsider