sommar
Kits Contractor krossar sten på plats i Sigtuna stadsängar och undviker därmed 30 000 ton som ska forslas bortFoto: Pressbild

Ny stadsel krossar sten på plats-Undviker 750 tunga transporter

750 tunga transporter av sten har Sigtuna stadsängar undvikit genom att krossa stenen på plats.

marstakalaset_artikel

Kits Contractor krossar sten på plats i Sigtuna stadsängar, genom att göra på det sättet slipper man ca 750 tunga transporter av sten från området som hade belastat väg 263 samt Pilsborondellen.
– Vi tycker det känns betydligt bättre att slippa belasta 263:an, släppa ut onödiga avgaser med många tunga lastbilstransporter för att sedan köpa tillbaka samma berg fast krossat och klart och återigen då behöva frakta det till stadsdelen, berättar Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar i ett pressmeddelande

Sten som grävs upp i området krossas och återanvänds som bland annat bärlager. Totalt skulle det vara 30 000 ton massor som skulle hanteras om inte Kits Contractor hade anlitats. Att hantera stenen på plats är en del av Sigtuna stadsängars hållbarhetsarbete och led i att vara Sveriges mest hållbara stadsdel.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

miljopris_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sommar_centrum

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar
kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

colorama_april2
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
miljopris_outsider
colorama_april
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar