defacto_pan2020
Foto: Rosersbergs IK

Ny seger för Rosersberg

Rosersbergs IK tog en ny seger i femman och närmar sig serieseger. Här är korta notiser från helgens matcher för de lokala lagen

centrum_artikel

Division 5S
Rosersbergs IK ångar på i femman och tog ny storseger. RIK vann med hela 7-3 mot BKV Norrtälje2 och ledde med 4-1 i paus. Först i slutet av matchen satte gästerna två mål. RIK:s mål gjordes av Edin 2, Brolund 2, Lindberg, Levén, Lewicki. I tabellen leder RIK med hela sex poäng med fyra matcher kvar att spela och det ser onekligen ut som att RIK spelar Division 4 kommande säsong.

Division 6S
FC Arlanda2 vann med 6-2 mot Funbo, Arlanda2 ledde med 3-0 i paus efter två mål av Nicholas Otieno Omondi och ett av Hasan Hassan, Hassan satte ännu ett mål efter vilan och resterande mål gjordes av Carrasco och Mashilingi.

Även Märsta IK2 två tog tre poäng, detta efter seger borta mot Danmark. Jacob Bergstedt och Kevin Toure gjorde MIK:s mål. Tabellen toppas av Arlanda2 som har idel segrar, MIK2 är fyra på tolv poäng.

Division 6V
Märsta Syrianska FC förlorade med 2-1 hemma på Midgårdsvallen. Rodrigo Gomez satte 1-0 på frispark i första vilket även stod i paus. Men i andra vände gästerna på steken och vann med 2-1. MSFC är fortsatt tvåa i tabellen men jagar hela sex poäng bakom Örsundsbro med bara tre matcher kvar att spela.

Division 7V
Sigtuna IF och Fortitudo spelade 1-1 på Ansgarsvallen. Det började bra för SIF som tog ledningen i 23:e minuten genom Ferhat Kahruman. Ledningen stod till i början av andra då gästerna kvitterade. Sigtuna parkerar mitt i tabellen och har fyra matcher kvar att spela.

Division 5Ö Dam
RIK/SIF tog sin tredje seger för säsongen när Österlövsta besegrades med 5-1. Petra Hägg och Cornelia Hedin svarade för två mål vardera, Caroline Höstrand för ett mål.

I samma serie spelar även Wigör som har en poäng på fem matcher. Laget var spelledigt i helgen och möter Knivsta på torsdag.

meko_helsida
hockeyettan

Seger direkt efter tränarbytet

Ishockey Wings bröt den negativa trenden och tog en seger i Hockeyettan. I lördags bytte man dessutom tränare när trotjänaren Mattias Valente fick lämna.

agy_flyg_helsida
damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

defacto_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

prima_helsida
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

agy_oppethus-helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

januari_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

connys_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

happyhomes_sommar2020
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

2020_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

speedy_vinter_helsida
meko_outsider
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
agy-outsider
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
agy_flyg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh