banner_moderaterna
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Ny rapport pekar ut Märsta för radikal islamism

Märsta pekas ut i en ny rapport från Försvarshögskolan som en plats där det kan finnas radikal islamism.

banner_moderaterna_artikel

Rapporten som släpptes i torsdags gjordes av Försvarshögskolan och uppdraget var att kartlägga den salafistiska jihadismen i Sverige rapporterar tidningen Mitt i. Rapporten pekar ut att Märsta är en av orterna där islamistiska extremister är mest verksamma. Andra platser är Tensta, Rinkeby, Husby, Spånga och Alby. Totalt rör det sig om nio orter i Stockholms län.

Salafism är en bokstavstrogen tolkning inom sunni-islam:
– Detta är ett förhållandevis nytt forskningsområde. Det saknas idag i stor utsträckning studier och forskning på de salafist-jihadistiska miljöerna i en svensk kontext, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert på Försvarshögskolan, i ett pressmeddelande enligt Mitt i.

Försvarshögskolan pekar ut platserna efter att man gjort flera intervjuer med personer inom brottsbekämpande myndigheter och andra myndigheter. Det handlar om ett mindre nätverk av personer. Nätverken är även involverade i brottslig verksamhet som stöld, inbrott, häleri, indrivning och utpressning. 67 personer ska ha rest det senaste åren för att ansluta sig till våldsbejakande grupper i Syrien och Irak.

Märsta har tidigare hamnat på kartan i världspressen efter att Mohammed Belkaid som bodde i Märsta var inblandad i attacken i Paris och han dödades sedan i Bryssel.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider