panorama_centrum
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ny översiktsplan ska ut på samråd

En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Under våren fram till 14 juni ska en ny översiktsplan ut på samråd, det innebär att kommuninvånare och andra intressenter får tycka till om kommunens planer gällande exempelvis bostadsbygge, handel, verksamheter med mera.
– Planförslaget omfattar hela kommunen och är en del av kommunens arbete för att uppnå en miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar samhällsutveckling, uppger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Efter att samrådssynpunkterna hanterats och granskat ska förslaget revideras under hösten. I maj 2022 tror man att översiktsplanen kan antas.
– Förslaget är baserat på den av Trafikverket beslutade nya preciseringen av riksintresset Arlanda flygplats vilket bl.a. öppnar upp för ny bostadsbebyggelse öster om Märsta station och väster om Rosersbergs station. Förslaget kommer att finnas tillgängligt på kommunens hemsida där det också kommer att finnas möjlighet att lämna synpunkter, berättar Mats Weibull.

Här kan du läsa mer om Översiktsplanen 

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
logistik_outsider
outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider