sommar
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Ny mordbrand på samma adress i Valsta

Under natten fick brandkår för tredje gången inom sex dagar åka till ett flerbostadshus på Hugingatan där det brann i en källare: - Jag vet inte om det är riktat mot någon speciell lägenhet, brand i källare ska det vara, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

För knappt en vecka sedan hade någon tänt på papper och skickat in i en brevlåda på den aktuella adressen i Valsta. Några dagar senare var det en mindre brand i källaren och under natten till fredag åkte brandkår dit igen. Denna gång stod lågor ut från källaren när brandkåren anlände. Man fick skicka in rökdykare och först efter två timmar var det utvärdrat och klart för brandkåren att lämna.

Polis har på nytt upprättat en anmälan om mordbrand och platsen ska undersökas av tekniker.
– Jag vet inte när det genomförs eller om det är riktat mot någon lägenhet, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
logistik_sigtuna
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

colorama_april2

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sommar_centrum

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sbrf_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

fme_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_outsider
fme_outsider
connys
nrh
colorama_april
sbrf_outsider
sportfiske_sommar