arlandagk_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Ny mordbrand på samma adress i Valsta

Under natten fick brandkår för tredje gången inom sex dagar åka till ett flerbostadshus på Hugingatan där det brann i en källare: - Jag vet inte om det är riktat mot någon speciell lägenhet, brand i källare ska det vara, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

centrum_pask

För knappt en vecka sedan hade någon tänt på papper och skickat in i en brevlåda på den aktuella adressen i Valsta. Några dagar senare var det en mindre brand i källaren och under natten till fredag åkte brandkår dit igen. Denna gång stod lågor ut från källaren när brandkåren anlände. Man fick skicka in rökdykare och först efter två timmar var det utvärdrat och klart för brandkåren att lämna.

Polis har på nytt upprättat en anmälan om mordbrand och platsen ska undersökas av tekniker.
– Jag vet inte när det genomförs eller om det är riktat mot någon lägenhet, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

defacto_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
sigtunavatten_standard

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

logistik_utbildning
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

valsta_utveckling
sigtunavatten_outsider
colorama_april
sh_oppet
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
fme_outsider