moderaterna_panorama
Foto: Daniel Iskander

Ny modern elledning mellan Odensala-Sollentuna byggs

Elnätet i kommunen ska rustas upp. Sweco kommer att projektera en 26 kilometer lång luftledning som ska gå genom kommunen mellan Odensala-Sollentuna.

En 26 kilometer lång ledning mellan Odensala-Sollentuna ska säkra elleveranser i Uppsala- och stockholmsregionen. Den nya ledningen kommer att ha högre spänningsnivå än befintlig ledning.
– Att förstärka elnätet i Stockholms- och Uppsalaregionen är en förutsättning för regionernas fortsatta utveckling. Jag är väldigt stolt över att vi vunnit dessa två uppdrag. Det är glädjande att få förtroendet att fortsätta utveckla stamnätet i regionen tillsammans med Svenska kraftnät, Conny Udd, divisionschef för Swecos energi- och industrikonsulter.

Arbetet i Odensala startar i oktober 2022 och beräknas pågå till 2028. Bakgrunden till uppgradering av elnätet är att Sveriges elanvändning kommer öka med drygt 20 TWh fram till 2030.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

defacto_helsida
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

mp_helsida_april
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
retro_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
connys
nrh
moderat_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
swedol_outsider