halloween_centrum
Den nya fastigheten i ArlandastadFoto: Illustration/Prologis

Ny logistikfastighet byggs i Arlandastad

Prologis bygger ännu en logistikfastighet i Arlanadastad som beräknas stå klar till i slutet av nästa år.

centrum_artikel

Den nya fastigheten som Prologis uppför i Arlandastad har ännu inga hyresgäster klar utan byggs på spekulation. Det blir den tredje fastigheten som Prologis har i Prologis Park Arlanda. En orsak till bygget är att det finns en efterfrågan på logistikfastigheter i och med den ökande e-handeln. Fastigheten blir 7500 kvadratmeter stor och 11,7 meter hög. När den står klar kommer Prologis att inneha hela 130 000 kvadratmeter i Arlandaområdet.
– Den här satsningen är en del av vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i den viktiga och expansiva Stockholmsregionen. När vi ser till nuvarande fundamenta för marknaden, tillsammans med det attraktiva läget, så förväntar vi oss en stark efterfrågan på den nya lokalen, säger Gunnar Gillholm, VP Country Manager at Prologis Nordics.

Arlanda kan få hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda kan prisas för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

dack-helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
2020_helsida
connys_helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

mp_host_helsida
defacto_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
bostad_outsider