bostadsformedling
Foto: Genrebild/Norwegian

Ny linje från Norwegian trots flygskatten

Norwegian som tidigare i veckan deklarerade att man slutar flyga till två destinationer i USA från Arlanda lanserar nu en ny rutt mellan Arlanda-Tallin: - Vi kommer ha viss kapacitetsökning i Sverige i år men en större kapacitetsökning kommer till grannländerna, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson till Dagens Industri.

centrum_artikel

märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att Norwegian skrotar linjerna till Las Vegas och Oakland, en av anledningarna som uppgavs var flygskatten som regeringen infört. Men bara någon dag efteråt kommer besked om att Norwegian lanserar ny linje mellan Arlanda-Tallin. Förklaringen? Man får in nya flygplan i år och måste användas på olika marknader enligt kommunikationschefen Charlotte Holmbergh Jacobssons kommentar till Dagens Industri. Holmbergh Jacobsson poängterar även att grannländerna får en större kapacitetsökning än vad Sverige får.

Flygskatten innebär att resor till ett land inom Europa, även inom Sverige, blir 60 kronor dyrare. Resor utanför EU får en skatt på 250 kronor om den är kortare än 600 mil. Längre resor blir 400 kronor dyrare enligt Dagens Industri.

kaa_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
defacto_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider