defacto_pan2020

Ny lag kan begränsa antalet bussresenärer

En ny lag kan komma som begränsar resenärer på bussar och i affärer.

fraga_liberalerna

Under en tid har det varnats för att det är för mycket folk på bussar och i affärer. Nu föreslås en ny lag stiftas som ska begränsa antalet personer på bussar och i affärerna rapporterar Dagens Nyheter.
– Vi behöver hitta ett sätt att snabbt ta fram en lagstiftning där vi kan vidta åtgärder som vi inte kan göra i dag med smittskyddslagen och ordningslagen. Det har gjorts många jämförelser med köpcenter, badplatser, kollektivtrafik där nuvarande lagstiftning inte träffar, säger socialminister Lena Hallengren till DN.

De senaste veckorna har covid-19 ökat i regionen och i kommunen. Nu är det på samma nivåer som under midsommarveckan. Idrottsevenemangen har klagat på regeringen att de inte får ta in fler än 50 personer trots stora arenor eller stora öppna fält, med en ny lag skulle verksamheter som kan undvika trängsel kunna ta emot fler än 50 besökare.

julen_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
helsida
kristina_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
nrh
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
julen_outsider
outsider