defacto_pan
Emma Lindell och Katarina BrunstedtFoto: Pressbild

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

Stockholms Hästklinik etablerar i Rosersberg, Wallstanäs gård. Emma Lindell och Katarina Brunstedt kommer att driva kliniken i moderna lokaler mellan Stockholm-Uppsala, ett strategiskt valt läge direkt vid E4:an.
– Vårt perfekta läge i Rosersberg, precis vid E4:an gör att vi även hoppas på mer långväga patienter, både från norr och söder. Det tar bara en och en halv timme till oss från både Gävle, Eskilstuna och Nyköping, säger Emma Hallberg, veterinärassistent.

Kliniken kommer att ha möjlighet till röntgen, ultraljud, behandlingsrum, ridbana, ridhus och longervolt under tak. Katarina Brunstedt som är en av delägarna har mångårig erfarenhet av veterinäryrket är bara en av tjugo veterinärer i Sverige som har examen i odontologi (hästtandvård) vilket innebär att hon får göra avancerade åtgärder i hästens mun. Hon har tidigare arbetat på Mälarens hästklinik och har även en internationell examen i veterinär kiropraktik.

I lokalerna har Scandinavian Equine Clinics tidigare funnits, den drevas av bortgångne veterinären Christopher Johnston.
– Att driva vår klinik i samma lokaler där Chris hade sin verksamhet känns särskilt fint då både jag, Emma (Lindell) och framförallt Fia arbetat med Chris under åren. Vi har alla stor respekt för Chris’s hängivenhet och vi strävar efter att driva ytterligare en framgångsrik veterinärklinik här på anläggningen, uppger Katarina Brunstedt.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh