centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ny grupp ska utreda våldtäkter

Satsningen på att utreda våldtäkter i Stockholm Nord börjar ta form och femton personer ingår i den nya gruppen.

defacto_jul_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Stockholm Nord ska öka resurserna för att utreda våldtäkter. Nu har en grupp bestående av femton personer tillsatts.
– Syftet med den nya sexualbrottsgruppen är att skapa en renodlad resurs som får möjlighet att över tid bygga upp en hög kompetens inom en brottskategori, som genererar särskilt utsatta brottsoffer, säger Niklas Kraft, polisområde Stockholm nord som leder den nya gruppen, i ett pressmeddelande.

Från och med 9:e september kommer gruppen att handlägga nyinkomna våldtäkter som kommer in till polisområdet, där bland annat Sigtuna ingår. Satsningen är ett pilotprojekt som ska pågå fram till slutet av 2020. Förra året anmäldes 31 våldtäkter i Sigtuna kommun. Antalet ligger på ungefär samma nivå de senaste tre åren.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

centrum_jul_helsida
colorama_jul
julbord_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

defacto_jul

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

ica_oktober
fme_oktober
greeknighthelsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

tp_outsider
connys
nrh
julbord
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider