abs_pask
Foto: Jamshid Jamshidi

Ny grupp ska utreda våldtäkter

Satsningen på att utreda våldtäkter i Stockholm Nord börjar ta form och femton personer ingår i den nya gruppen.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Stockholm Nord ska öka resurserna för att utreda våldtäkter. Nu har en grupp bestående av femton personer tillsatts.
– Syftet med den nya sexualbrottsgruppen är att skapa en renodlad resurs som får möjlighet att över tid bygga upp en hög kompetens inom en brottskategori, som genererar särskilt utsatta brottsoffer, säger Niklas Kraft, polisområde Stockholm nord som leder den nya gruppen, i ett pressmeddelande.

Från och med 9:e september kommer gruppen att handlägga nyinkomna våldtäkter som kommer in till polisområdet, där bland annat Sigtuna ingår. Satsningen är ett pilotprojekt som ska pågå fram till slutet av 2020. Förra året anmäldes 31 våldtäkter i Sigtuna kommun. Antalet ligger på ungefär samma nivå de senaste tre åren.

speedy_helsida
marina_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

defacto_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

swedol_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider