defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Ny grupp ska utreda våldtäkter

Satsningen på att utreda våldtäkter i Stockholm Nord börjar ta form och femton personer ingår i den nya gruppen.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Stockholm Nord ska öka resurserna för att utreda våldtäkter. Nu har en grupp bestående av femton personer tillsatts.
– Syftet med den nya sexualbrottsgruppen är att skapa en renodlad resurs som får möjlighet att över tid bygga upp en hög kompetens inom en brottskategori, som genererar särskilt utsatta brottsoffer, säger Niklas Kraft, polisområde Stockholm nord som leder den nya gruppen, i ett pressmeddelande.

Från och med 9:e september kommer gruppen att handlägga nyinkomna våldtäkter som kommer in till polisområdet, där bland annat Sigtuna ingår. Satsningen är ett pilotprojekt som ska pågå fram till slutet av 2020. Förra året anmäldes 31 våldtäkter i Sigtuna kommun. Antalet ligger på ungefär samma nivå de senaste tre åren.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

2020_helsida
meko_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out