arlandagolf_pan_aug
Foto: Jamshid Jamshidi

Ny grupp ska utreda våldtäkter

Satsningen på att utreda våldtäkter i Stockholm Nord börjar ta form och femton personer ingår i den nya gruppen.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Stockholm Nord ska öka resurserna för att utreda våldtäkter. Nu har en grupp bestående av femton personer tillsatts.
– Syftet med den nya sexualbrottsgruppen är att skapa en renodlad resurs som får möjlighet att över tid bygga upp en hög kompetens inom en brottskategori, som genererar särskilt utsatta brottsoffer, säger Niklas Kraft, polisområde Stockholm nord som leder den nya gruppen, i ett pressmeddelande.

Från och med 9:e september kommer gruppen att handlägga nyinkomna våldtäkter som kommer in till polisområdet, där bland annat Sigtuna ingår. Satsningen är ett pilotprojekt som ska pågå fram till slutet av 2020. Förra året anmäldes 31 våldtäkter i Sigtuna kommun. Antalet ligger på ungefär samma nivå de senaste tre åren.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh