defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Ny grupp ska utreda våldtäkter

Satsningen på att utreda våldtäkter i Stockholm Nord börjar ta form och femton personer ingår i den nya gruppen.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Stockholm Nord ska öka resurserna för att utreda våldtäkter. Nu har en grupp bestående av femton personer tillsatts.
– Syftet med den nya sexualbrottsgruppen är att skapa en renodlad resurs som får möjlighet att över tid bygga upp en hög kompetens inom en brottskategori, som genererar särskilt utsatta brottsoffer, säger Niklas Kraft, polisområde Stockholm nord som leder den nya gruppen, i ett pressmeddelande.

Från och med 9:e september kommer gruppen att handlägga nyinkomna våldtäkter som kommer in till polisområdet, där bland annat Sigtuna ingår. Satsningen är ett pilotprojekt som ska pågå fram till slutet av 2020. Förra året anmäldes 31 våldtäkter i Sigtuna kommun. Antalet ligger på ungefär samma nivå de senaste tre åren.

connys_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider