moderaterna_juni
Sevdah är en ny futsalförening i MärstaFoto: Insändarbild/Sevdah

Ny futsalförening i Märsta

Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

På söndag klockan 20.20 är det derby mellan Sevdah och Märsta IK, de förstnämnda föreningen har just spelat sin första match och besegrat Fjärdhundra med 8-1. Nu blir det en svårare uppgift i Division 2-futsal där MIK är av tradition starka.

Historien bakom Sevdah började med att ett antal sportentusiaster samlades i olika hallar runt om i Märsta för att umgås och spela futsal. Några spelare tyckte att man skulle gå hela vägen och starta förening och registrera den hos Svenska Fobollförbundet och Riksidrottsförbundet. Några av initiativtagarna är Edis Sarajlija och Asmir Skenderovic. Namnet var en utmaning att komma överens om då det kom flera förslag:

I laget finns bland annat Elvis Sarajlija som spelat flera säsonger med både Märsta IK och FC Arlanda i Division 4. Föreningen har medlemmar med olika nationaliteter men mestadels bosnier och kroater därav ett namn som kan associera till hemtrakterna. Sevdah betyder avslappning, nöje och gemenskap enligt Asmir Skenderovic.

brf_englamarken
varen2018

Helgens matcher

Fotboll I Division 3 är det viktigt bottenmöte mellan FC Arlanda-Håbo medan Märsta IK jagar vidare i toppen med bortamatch mot Heby.

vuxenutbildning2

Pantzar till landslaget

Basket 18-årige sensationen Melwin Pantzar från Valsta har tagits ut till landslaget: - Truppen är ungefär den samma som tagit oss dit vi är idag, och precis som i varje fönster så försöker vi ta in några nya ansikten. Den här gången är Melwin med, som utvecklats mycket under de senaste månaderna, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

februari
sportfiskebanner2

Helgens matcher

Fotboll Rosersbergs IK föll i seriefinalen mot Rådmansö och får ta nya tag på lördag. Hemmamatch är det för Märsta IK i toppjakten, man kan ävenfå hjälp av FC Arlanda som möter Enköping borta.

Elliot till Bauhausgalan

Friidrott Elliot Duvert, 15 år, har fått en inbjudan till Bauhausgalan nästa helg i samband med Diamon Leauge där han bland annat möter Melwin Holm, Stefan Holms son.

veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
objekt2
objekt3
nfc_vinter
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
val2018
comitini_banner
outsider_moderat
standard_ridskola
objekt4
connys
vuxentutbildning