moderaterna_tack
Sevdah är en ny futsalförening i MärstaFoto: Insändarbild/Sevdah

Ny futsalförening i Märsta

Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

På söndag klockan 20.20 är det derby mellan Sevdah och Märsta IK, de förstnämnda föreningen har just spelat sin första match och besegrat Fjärdhundra med 8-1. Nu blir det en svårare uppgift i Division 2-futsal där MIK är av tradition starka.

Historien bakom Sevdah började med att ett antal sportentusiaster samlades i olika hallar runt om i Märsta för att umgås och spela futsal. Några spelare tyckte att man skulle gå hela vägen och starta förening och registrera den hos Svenska Fobollförbundet och Riksidrottsförbundet. Några av initiativtagarna är Edis Sarajlija och Asmir Skenderovic. Namnet var en utmaning att komma överens om då det kom flera förslag:

I laget finns bland annat Elvis Sarajlija som spelat flera säsonger med både Märsta IK och FC Arlanda i Division 4. Föreningen har medlemmar med olika nationaliteter men mestadels bosnier och kroater därav ett namn som kan associera till hemtrakterna. Sevdah betyder avslappning, nöje och gemenskap enligt Asmir Skenderovic.

defacto_banner_sep
allsvenskan

Premiärseger för Skånela

Handboll Skånela kammade hem två poäng i premiären efter ett sent avgörande av Erik Östling inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen.

hostfest_centrum
defacto_host2018
happy_homes_juli

Skånela möter VästeråsIrsta i premiären

Handboll På måndag är det premiär för Skånela som i år är utan trotjänaren Jesper Östlund vid Jimmy Karlssons sida: - Det ska bli otroligt kul att dra igång den här säsongen och jag hoppas ni publik också tycker det. Ni är enormt viktiga för oss och jag önskar och hoppas att vi kan jobba stenhårt mot nya höjder tillsammans denna säsong, skriver Jimmy Karlsson på klubbens sida.

valet2018

Delade meningar om nolltaxan

Sport Moderaterna vill ta bort nolltaxan och återinföra pengarna till föreningar som använder hallarna medan Socialdemokraterna inte vill ändra rådande system

SMACK arrangerar internationellt paracykellopp

Cykel Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb kommer på söndag att arrangera en internationell cykeltävling inom paracykel: - Det är historiskt för oss att som första klubb få arrangera en internationell paracykeltävling i Sverige, säger Håkan Jonsson, tävlingsansvarig SMACK.

division 3

Oavgjort i derbyt

Fotboll Märsta IK och Arlanda spelade ett mållöst derby med få målchanser inför drygt 350 åskådare på Midgårdsvallen.

division 3

Viktig poäng för FC Arlanda

Fotboll FC Arlanda tog en viktig poäng hemma mot Vallentuna efter en sen kvittering: - Vi har chanser för att vinna matchen, säger tränare Elias Charbachi.

sbrf_sep
connys
komvuxq3_4
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
objekt3
outsider
objekt2
nfc_vinter
sportfiske_banner
objekt4