klippdagar
Sevdah är en ny futsalförening i MärstaFoto: Insändarbild/Sevdah

Ny futsalförening i Märsta

Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

marstac_aug

På söndag klockan 20.20 är det derby mellan Sevdah och Märsta IK, de förstnämnda föreningen har just spelat sin första match och besegrat Fjärdhundra med 8-1. Nu blir det en svårare uppgift i Division 2-futsal där MIK är av tradition starka.

Historien bakom Sevdah började med att ett antal sportentusiaster samlades i olika hallar runt om i Märsta för att umgås och spela futsal. Några spelare tyckte att man skulle gå hela vägen och starta förening och registrera den hos Svenska Fobollförbundet och Riksidrottsförbundet. Några av initiativtagarna är Edis Sarajlija och Asmir Skenderovic. Namnet var en utmaning att komma överens om då det kom flera förslag:

I laget finns bland annat Elvis Sarajlija som spelat flera säsonger med både Märsta IK och FC Arlanda i Division 4. Föreningen har medlemmar med olika nationaliteter men mestadels bosnier och kroater därav ett namn som kan associera till hemtrakterna. Sevdah betyder avslappning, nöje och gemenskap enligt Asmir Skenderovic.

happy_homes_sommar
hockeyettan

Wings vann E4-derbyt

Ishockey Wings satte lite grus i maskineriet på Väsbys planer för att ta plats i AllEttan med en seger i E4-derbyt på söndagen.

jul2018
forsmaleri

Klar seger för Skånela mot GT Söder

Handboll Skånela besegrade GT Söder på söndagen med komfortabla 24-18: - Det känns skönt som fan, en stabil insats, fram för allt bakåt, sa tränare Fredrik Söderberg efter matchen.

farbrorbla_host2017
Video

Nya poäng från Karlsson

Ishockey William Karlsson satte sitt sjunde mål och sin sjunde assist under natten vilket för honom upp som trea i den interna poängligan.

defacto_panorama_boka_mote
Gräsroten 2017

Så mycket får din förening från Svenska spel

Sport Kommunens föreningar får dela på drygt 120 000 kronor från Svenska Spels gräsroten: - Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I Stockholm ser vi ett ökat engagemang för Gräsroten där antalet supportrar har ökat med 13 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

skånela-tumba

Tredje segern för Skånela

Handboll Skånela tog en välbehövlig seger i Allsvenskan efter att ha besegrat Tumba med 25-23 inför 283 åskådare i Vikingahallen: - Jag bryr mig inte om hur det ser ut, bara vi vinner, sa Jimmy Karlsson, tränare, efter matchen.

Video

Succé i natt för William Karlsson

Ishockey Wingsfostrade William Karlsson är glödhet i NHL, i natt kom två nya mål mot Winnipeg: - Ha roligt så går det bra, sa William till Vegas hemsida efter matchen.

Kaj förlänger med Märsta IK

Fotboll Märsta IK har förlängt med Kaj Eskelinen över nästa säsong: - Vi är nöjda, spelarna är nöjda och Kaj är nöjd, säger Märsta IK:s ordförande Kristoffer Rydén.

hockeyettan

Skräll av Wings

Ishockey Wings skrällde när man plockade tre poäng mot tabellfemman Valbo på onsdagskvällen.

standard_ridskola
agy2
lions_standard
frisyr2018
standard
Festspecialisten – Standard
slutstation
colorama_jan
stockholmsvagen24
cricketklubben
borg
nfc_vinter
yrkesutbildningen
connys
matcher_skanela
blackfriday
Norra Redovisningshuset
dalgatan7b
dogranch
skolgatan6d