defacto_pan
Sevdah är en ny futsalförening i MärstaFoto: Insändarbild/Sevdah

Ny futsalförening i Märsta

Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

På söndag klockan 20.20 är det derby mellan Sevdah och Märsta IK, de förstnämnda föreningen har just spelat sin första match och besegrat Fjärdhundra med 8-1. Nu blir det en svårare uppgift i Division 2-futsal där MIK är av tradition starka.

Historien bakom Sevdah började med att ett antal sportentusiaster samlades i olika hallar runt om i Märsta för att umgås och spela futsal. Några spelare tyckte att man skulle gå hela vägen och starta förening och registrera den hos Svenska Fobollförbundet och Riksidrottsförbundet. Några av initiativtagarna är Edis Sarajlija och Asmir Skenderovic. Namnet var en utmaning att komma överens om då det kom flera förslag:

I laget finns bland annat Elvis Sarajlija som spelat flera säsonger med både Märsta IK och FC Arlanda i Division 4. Föreningen har medlemmar med olika nationaliteter men mestadels bosnier och kroater därav ett namn som kan associera till hemtrakterna. Sevdah betyder avslappning, nöje och gemenskap enligt Asmir Skenderovic.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

sigtuna_funkis

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

fme_jul
julbanner2
EXTRA

Nio medaljer på SM

kampsport Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

sportfiskebanner2

Sigtuna IF certifieras av Upplands FF

Fotboll Sigtuna IF har certifierats av Upplands Fotbollförbund: - Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål, säger sportchefen Martin Möller

icavalsta_julbanner
happy_homes_juli
lager_bilnet
allsvenskan

Skånela besegrade Amo

Handboll Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Wingsförlust i Nacka

Ishockey Efter den pigga starten tidigare i veckan för Wings kom man på fredagen ner på jorden mot Nacka som vann med 3-2.

defacto_host2018

Klar seger för Rosersberg i derbyt

Handboll RIK var hänsynslösa i derbyt mot Åkersberga och vann med hela 41-23: - Hemmalaget gör en bra match där alla är med och bidrar och några av målen är riktigt läckra där flera spelare involverade, uppger RIK på sin hemsida.

colorama_vinter
outsider
objekt3
sbrf_sep
objekt4
nrh_lania
connys
sigtunavatten_standard
skridskoskola
funkis_2
komvuxq3_4
objekt2