sigtunahem_feb
Sevdah är en ny futsalförening i MärstaFoto: Insändarbild/Sevdah

Ny futsalförening i Märsta

Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

centrum_sportlov

På söndag klockan 20.20 är det derby mellan Sevdah och Märsta IK, de förstnämnda föreningen har just spelat sin första match och besegrat Fjärdhundra med 8-1. Nu blir det en svårare uppgift i Division 2-futsal där MIK är av tradition starka.

Historien bakom Sevdah började med att ett antal sportentusiaster samlades i olika hallar runt om i Märsta för att umgås och spela futsal. Några spelare tyckte att man skulle gå hela vägen och starta förening och registrera den hos Svenska Fobollförbundet och Riksidrottsförbundet. Några av initiativtagarna är Edis Sarajlija och Asmir Skenderovic. Namnet var en utmaning att komma överens om då det kom flera förslag:

I laget finns bland annat Elvis Sarajlija som spelat flera säsonger med både Märsta IK och FC Arlanda i Division 4. Föreningen har medlemmar med olika nationaliteter men mestadels bosnier och kroater därav ett namn som kan associera till hemtrakterna. Sevdah betyder avslappning, nöje och gemenskap enligt Asmir Skenderovic.

forskontor

Iskallt dyk i Midgårdsbadet

Sport Märsta sportdykarklubb dök i helgen utomhus på Midgårdsbadet: - Att dyka på vintern är mer ansträngande och vi måste hela tiden tänka på säkerheten när vi dyker, säger dykledaren Jonas Strandberg

sigtuna_bygglov

FC Arlanda inledde med seger

Fotboll FC Arlanda inledde försäsongsmatcherna på lördagen med en seger mot Division 2-laget Sundbyberg: - Laget står för en bra match och vinner rättvist, säger sportchefen Eddie Khalaf

februari

Wings får kvala sig kvar

Ishockey Det blev värsta tänkbara scenario för Wings på söndagen. Förlust mot Sollentuna och dessutom vann Hanviken vilket innebär att Wings får kvala.

sportlov

Talangen flyttas upp

Handboll Skånela IF förstärker från och med i höst med talangen Alva Näsbrandt från de egna leden: - Under säsongen 2017/2018 har utvecklingskurvan pekat rakt uppåt och hon har tagit ett stort ansvar i HF SIF och gjort mycket mål genom sitt skytte för vårt utvecklingslag, kommenterar Hasse Juslin, tränare i HIF SIF.

video

Karlsson: Hade aldrig kunna drömma om det

Ishockey Första drömmen var att spela i NHL för wingsfostrade William Karlsson, nu inte bara spelar han i NHL utan han har även skjutit in 30 mål under en och samma säsong: - Det hade jag aldrig kunnat drömma om, men nu är jag här och det är väl bara att fortsätta, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern mot Edmonton i morse.

Marmenlind till AIK

Ishockey Wingsfostrade Daniel Marmenlind uppges vara klar för SHL-jagande AIK enligt sajten hockeynews.se

Rosers vann svår bortamatch

Innebandy Rosersbergs IK vann den svåra bortamatchen mot Sandviken på söndagen med 6-4: - Att Sandviken borta är en tuff bortamatch visste vi sedan tidigare. Laget har endast förlorat hemma en gång det senaste året så vi visste att det krävdes något extra, uppger sportchefen Fredrik Raschke för märsta.nu

Så spelas derbyna

Fotboll Svenska Fotbollförbundet har fastställt matcherna för Division 3 Norr Svealand och datum för det första derbyt mellan FC Arlanda-Märsta IK.

Norra Redovisningshuset
objekt3
outsider_defacto
sigtunavatten_feb
matcher_skanela
standard_ridskola
vuxentutbildning
connys
standard
objekt2
objekt4
Festspecialisten – Standard