defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Ny fordonsanläggning till Arlandastad

En ny fordonsanläggning på 3000 kvadratmeter ska byggas på Voltgatan i Arlandastad.

centrum_artikel

Det är Wästbygg som tecknat avtal med Persson Invest om att bygga en hall där olika fordonsrelaterade verksamheter ska inrymmas, det blir en 3000 kvadratmeter stor fastighet. Det som är klart är att en tvätthall kommer uppta hälften av ytan, andra verksamheter är däckverkstad och besiktning.
– Fastigheten byggs i anslutning till Wist Last & Buss anläggning för försäljning och service av Volvolastbilar och bussar som vi uppförde åt Persson Invest för fem år sedan. Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med dem nu och har inlett projekteringsarbetet. Byggstart sker efter semestern, säger Kenneth Samuelsson, arbetschef på Wästbygg.

Fastigheten kommer stå klar andra kvartalet 2020 och kommer ha både solceller på taket och bergvärme för höga energikrav.

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

marina_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

defacto_helsida
speedy_helsida
valvet_helsida
stottasigtuna_helsida
studeravidare_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

kcbygg_helsida
connys_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

happy_homes_mars
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
nrh
valvet_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider