defacto_pan
Foto: Pressbild

Ny fordonsanläggning till Arlandastad

En ny fordonsanläggning på 3000 kvadratmeter ska byggas på Voltgatan i Arlandastad.

marstakalaset_artikel

Det är Wästbygg som tecknat avtal med Persson Invest om att bygga en hall där olika fordonsrelaterade verksamheter ska inrymmas, det blir en 3000 kvadratmeter stor fastighet. Det som är klart är att en tvätthall kommer uppta hälften av ytan, andra verksamheter är däckverkstad och besiktning.
– Fastigheten byggs i anslutning till Wist Last & Buss anläggning för försäljning och service av Volvolastbilar och bussar som vi uppförde åt Persson Invest för fem år sedan. Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med dem nu och har inlett projekteringsarbetet. Byggstart sker efter semestern, säger Kenneth Samuelsson, arbetschef på Wästbygg.

Fastigheten kommer stå klar andra kvartalet 2020 och kommer ha både solceller på taket och bergvärme för höga energikrav.

marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sommar
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
kontor_thaifong

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

colorama_april2
arlanda_golf_juli

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
defacto_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
miljopris_outsider