moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ny elledning planeras mellan Odensala-Sigtuna

Moderniseringen av elnätet i bland annat Sigtuna kommer att möjliggöra för expansion av både företagsetableringar och bostadsbyggande enligt Vattenfall.

centrum_artikel

Vattenfall meddelade tidigare i höst att de avser starta en moderniseringen av elnätet i flera kommuner, däribland Sigtuna. Redan på måndag startar samrådet om en ombyggnation av elnätet mellan Håtuna i Upplands-Bro och Sigtuna. En helt ny ledning på 130 kv byggs mellan Odensala och Sigtuna, den byggs parallellt med befintliga ledningar enligt Vattenfall.

Det elnät som finns idag uppfördes på 70-talet och består till största dele av luftisolerade 70 kv-anläggningar:
– Ett historiskt högt och snabbt byggande i kombination med en ny industrialisering byggd på el, är en stor utmaning att hantera med de begränsningar som föreligger i dagens elnät. Genom moderniseringsarbetet löser vi på sikt kapacitetsbristen och möjliggör en långsiktig utveckling av samhälle och näringsliv i Stockholmsregionen, säger Jan Karlsson, Projektansvarig, Vattenfall Eldistribution AB.

Moderniseringen väntas ta 10-15 år och omges av ett långt arbete med tillståndsprocesser, Vattenfall har förstärkt dialogen med Länsstyrelsen och kommunerna om planerna. Förstärkningen av elnätet innebär att berörda kommuner kan klara av både bostadsbyggande och företagssatsningar:
– Vi behöver samverka med kommunerna och ta del av deras planer och tillväxtprognoser i tidigt skede, samt skapa förutsättningar för snabbare tillståndsprocesser för att minimera handläggningstiderna i våra infrastrukturprojekt, säger Jan Karlsson.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

2020_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
bostad_outsider