nationaldag_pan

Ny cykelplan ska tas fram

Sigtuna kommuns cykelplan som är från 2014 ska revideras: - Sigtuna kommun växer och utvecklingen går snabbt. Behovet av god infrastruktur för såväl kollektiv-, bil-, gång- och cykeltrafik är stort och behoven ändras över tid, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Det finns en cykelplan för Sigtuna kommun, den är dock från 2014 och mycket har hänt i kommunen sedan dess. Flera bostadsområden har tillkommit, det är fler som cyklar och vi är också fler invånare. Nu kommer cykelplanen att uppdateras eftersom den bättre ska motsvara dagens behov och förutsättningar enligt Bygg- och miljönämnden ordförande Mats Weibull:
– Det är välkommet att planering och projektering nu pågår för nya gång- och cykelvägar längs sträckan Stadsängarna till Wenngarn samt till Granby och Odensala. Med en uppdaterad cykelplan som bättre matchar samhällsbyggnadstakten kan vi möta framtida behov snabbare.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_sommar2022_helsida
helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
2020_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

retro_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

liber_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
logistik_outsider
retro_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
nrh