moderaterna_riksdag

Ny cykelplan ska tas fram

Sigtuna kommuns cykelplan som är från 2014 ska revideras: - Sigtuna kommun växer och utvecklingen går snabbt. Behovet av god infrastruktur för såväl kollektiv-, bil-, gång- och cykeltrafik är stort och behoven ändras över tid, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

centrum_artikel

Det finns en cykelplan för Sigtuna kommun, den är dock från 2014 och mycket har hänt i kommunen sedan dess. Flera bostadsområden har tillkommit, det är fler som cyklar och vi är också fler invånare. Nu kommer cykelplanen att uppdateras eftersom den bättre ska motsvara dagens behov och förutsättningar enligt Bygg- och miljönämnden ordförande Mats Weibull:
– Det är välkommet att planering och projektering nu pågår för nya gång- och cykelvägar längs sträckan Stadsängarna till Wenngarn samt till Granby och Odensala. Med en uppdaterad cykelplan som bättre matchar samhällsbyggnadstakten kan vi möta framtida behov snabbare.

defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
flygskola_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
dack-helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_outsider