defacto_pan2020
Bron över ErikssundFoto: trafiken.nu

Ny bro över Erikssund ska byggas

Nuvarande Erikssundsbron som är från 1932 ska rivas när en ny står klar.

Trafikverket har ansökt hos Mark- och miljödomstolen om att få starta arbetet med att bygga en ny bro över Erikssund. Arbetstiden är beräknad till två år men Trafikverket har fem år på sig att genomföra planen. Vägen kommer inte att stängas av för fordonstrafik under byggtiden utan den nya bron kommer att byggas öster om nuvarande bron.

Enligt handlingarna kan sjötrafik stängas av under mellan mitten av oktober till och med mitten av april. I övrigt är målet att båttrafiken förbi sundet ska fungera som vanligt. Den nya bron kommer att vara 11 meter bred och ha gång och cykelbana på ena sidan. Den fasta bron blir 40 meter lång samt öppningsbar. Under bron blir höjden för båtar utan att begära öppning 2,7 meter.

Väg 263 är vältrafikerad och en prioriterad väg av Trafikverket i trafiksäkerhetssyfte.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
2020_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida