defacto_pan
Bron över ErikssundFoto: trafiken.nu

Ny bro över Erikssund ska byggas

Nuvarande Erikssundsbron som är från 1932 ska rivas när en ny står klar.

marstakalaset_artikel

Trafikverket har ansökt hos Mark- och miljödomstolen om att få starta arbetet med att bygga en ny bro över Erikssund. Arbetstiden är beräknad till två år men Trafikverket har fem år på sig att genomföra planen. Vägen kommer inte att stängas av för fordonstrafik under byggtiden utan den nya bron kommer att byggas öster om nuvarande bron.

Enligt handlingarna kan sjötrafik stängas av under mellan mitten av oktober till och med mitten av april. I övrigt är målet att båttrafiken förbi sundet ska fungera som vanligt. Den nya bron kommer att vara 11 meter bred och ha gång och cykelbana på ena sidan. Den fasta bron blir 40 meter lång samt öppningsbar. Under bron blir höjden för båtar utan att begära öppning 2,7 meter.

Väg 263 är vältrafikerad och en prioriterad väg av Trafikverket i trafiksäkerhetssyfte.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
colorama_april2
sigtunavatten_standard
kontor_thaifong

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sommar_centrum
happyhomes_2019
sommar
colorama_april
connys
nrh
defacto_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider