dackskiftarna_panorama
Bron över ErikssundFoto: trafiken.nu

Ny bro över Erikssund ska byggas

Nuvarande Erikssundsbron som är från 1932 ska rivas när en ny står klar.

Trafikverket har ansökt hos Mark- och miljödomstolen om att få starta arbetet med att bygga en ny bro över Erikssund. Arbetstiden är beräknad till två år men Trafikverket har fem år på sig att genomföra planen. Vägen kommer inte att stängas av för fordonstrafik under byggtiden utan den nya bron kommer att byggas öster om nuvarande bron.

Enligt handlingarna kan sjötrafik stängas av under mellan mitten av oktober till och med mitten av april. I övrigt är målet att båttrafiken förbi sundet ska fungera som vanligt. Den nya bron kommer att vara 11 meter bred och ha gång och cykelbana på ena sidan. Den fasta bron blir 40 meter lång samt öppningsbar. Under bron blir höjden för båtar utan att begära öppning 2,7 meter.

Väg 263 är vältrafikerad och en prioriterad väg av Trafikverket i trafiksäkerhetssyfte.

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

happyhomes_2019
dackskiftarna_helsida
ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
fme_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
colorama_april2
defacto_outsider
nrh