centrum_tvaar
Foto: Daniel Iskander

Ny bredbandsleverantör till SigtunaHem

SigtunaHem kommer att få Open Universe som uppkoppling i sitt nät.

centrum_tvaar

SigtunaHems hyresgäster kommer att få ny bredbandsleverantör från och med mars 2020, arbetet med migrering av befintligt nät startar i höst. Det är Telenor Sverige som genom sin kommunikationsoperatör Open Universe kommer att leverera en öppen uppkoppling.
– Vi är glada över att SigtunaHem väljer att gå från en stängd lösning levererad av flera aktörer till ett enhetligt öppet nät från Open Universe. Ett öppet nät där kunden själv får välja tjänsteleverantör är framtiden, säger Per Sjöberg Head of Open Universe på Telenor Sverige.

Ett öppet nät kommer innebära mer valfrihet för de boende i Sigtunahems lägenheter. Tidigare har SigtunaHem haft tre bredbandsleverantörer, i och med detta kommer man att ha en till samtliga fastigheter. Varje kund får välja den leverantör och hastighet som man ill utifrån Open Universes utbud.

banner_trerosor

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
arlandagolf
sigtunavatten_standard

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sangensemble

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

connys

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

icavalsta_semlor
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

happyhomes_2019
sh_oppet
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider