bovard_sh
Foto: Daniel Iskander

Ny bredbandsleverantör till SigtunaHem

SigtunaHem kommer att få Open Universe som uppkoppling i sitt nät.

SigtunaHems hyresgäster kommer att få ny bredbandsleverantör från och med mars 2020, arbetet med migrering av befintligt nät startar i höst. Det är Telenor Sverige som genom sin kommunikationsoperatör Open Universe kommer att leverera en öppen uppkoppling.
– Vi är glada över att SigtunaHem väljer att gå från en stängd lösning levererad av flera aktörer till ett enhetligt öppet nät från Open Universe. Ett öppet nät där kunden själv får välja tjänsteleverantör är framtiden, säger Per Sjöberg Head of Open Universe på Telenor Sverige.

Ett öppet nät kommer innebära mer valfrihet för de boende i Sigtunahems lägenheter. Tidigare har SigtunaHem haft tre bredbandsleverantörer, i och med detta kommer man att ha en till samtliga fastigheter. Varje kund får välja den leverantör och hastighet som man ill utifrån Open Universes utbud.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

varfest_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

oppning_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

moderaternamaj

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
oppning_outsider
defacto_outsider
nrh
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
connys
fme_outsider