sommar
En brandstation föreslås byggas vid TullenFoto: Magnus Granhagen
Här ska brandstationen ligga

Ny brandstation föreslås byggas vid Tullen

Tullen mellan Märsta och Ölsta utmed väg 263/255 föreslås bli platsen för en ny brandstation i kommunen.

Märstas brandstation som numera ligger i Kolsta kommer troligtvis att avvecklas i samband med att en ny brandstation byggs vid Tullen. Kommunstyrelsen har godkänt ett planuppdrag och ärendet går vidare till Bygg- och trafiknämnden för att ta fram en detaljplan för den nya brandstationen. Majoriteten är överens med Socialdemokraterna om etableringen. det aktuella området kan också enligt översiktsplanen bebyggas.

I samband med bygget kommer även ambulansverksamheten på Kolsta att flytta med till Märsta. Det finns sedan tidigare en brandstation i Sigtuna ca 5 kilometer från ”Tullen”. Brandstationen kommer att behöva 10 000 kvadratmeter varav fastigheten för brandstationen tar upp 2000-2500 kvadratmeter. Syftet med bygget är ökad närhet och förbättrad service till kommuninvånarna genom kortare insatstider. Det anses också fördelaktigt att ha direkt närhet till väg 263.

Fotnot: I en tidigare version uppgav märsta.nu att brandstationen kunde vara fyra våningar, det stämmer inte utan mer än två är inte aktuellt.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh