defacto_pan
En brandstation föreslås byggas vid TullenFoto: Magnus Granhagen
Här ska brandstationen ligga

Ny brandstation föreslås byggas vid Tullen

Tullen mellan Märsta och Ölsta utmed väg 263/255 föreslås bli platsen för en ny brandstation i kommunen.

banner_juni_artikel

Märstas brandstation som numera ligger i Kolsta kommer troligtvis att avvecklas i samband med att en ny brandstation byggs vid Tullen. Kommunstyrelsen har godkänt ett planuppdrag och ärendet går vidare till Bygg- och trafiknämnden för att ta fram en detaljplan för den nya brandstationen. Majoriteten är överens med Socialdemokraterna om etableringen. det aktuella området kan också enligt översiktsplanen bebyggas.

I samband med bygget kommer även ambulansverksamheten på Kolsta att flytta med till Märsta. Det finns sedan tidigare en brandstation i Sigtuna ca 5 kilometer från ”Tullen”. Brandstationen kommer att behöva 10 000 kvadratmeter varav fastigheten för brandstationen tar upp 2000-2500 kvadratmeter. Syftet med bygget är ökad närhet och förbättrad service till kommuninvånarna genom kortare insatstider. Det anses också fördelaktigt att ha direkt närhet till väg 263. Brandstationen kan få så många som fyra våningar.

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

banner_juni_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
sommar
video

Här vattenbombas branden

Blåljus Branden vid Skoby utanför Arlanda pågår för fullt och lär dröja innan den är släckt. Helikopter vattenbombar under dagen och kvällen.

midsommar_valsta_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

sbrf_helsida
fme_helsida
connys
colorama_april
sbrf_outsider
midsommar_valsta_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
nrh
sportfiske_sommar