fastbyran_bostad
Foto: Press/SigtunaHem

Ny bostadsförmedling snart igång

Den nya kommunala bostadskön ska göra det enklare att söka bostad i kommunen där alla lediga hyresrätter ska vara samlade på en och samma plats.

SigtunaHem håller just nu på att avveckla sin befintliga bostadsförmedling och kö, sedan förra året finns ett uppdrag om att SigtunaHem ska utveckla en ny kommunal bostadsförmedling där ambitionen är att samla alla hyresrätter i kommunen oavsett vem som är hyresvärd.

Bostadsförmedlingen är igång 1:a september, SigtunaHem kommer i sin befintliga förmedling att stänga för nya ansökningar under slutet av juli. Bostadsförmedlingen kommer också att flytta till en ny lokal i Kulturtorget i Märsta Centrum. Alla som står i SigtunaHems kö idag kommer att få reda på vad det innebär för dem. Kön kommer att ta ut en årlig avgift på 200 kronor samt 625 kronor när en lägenhet förmedlas. Den nya bostadsförmedlingen får en egen separat webbadress, bostadsigtuna.se

fastbyran_helsida
fastighetsbyran_helsida_22

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider