fastbyran_bostad
Foto: Press/SigtunaHem

Ny bostadsförmedling snart igång

Den nya kommunala bostadskön ska göra det enklare att söka bostad i kommunen där alla lediga hyresrätter ska vara samlade på en och samma plats.

SigtunaHem håller just nu på att avveckla sin befintliga bostadsförmedling och kö, sedan förra året finns ett uppdrag om att SigtunaHem ska utveckla en ny kommunal bostadsförmedling där ambitionen är att samla alla hyresrätter i kommunen oavsett vem som är hyresvärd.

Bostadsförmedlingen är igång 1:a september, SigtunaHem kommer i sin befintliga förmedling att stänga för nya ansökningar under slutet av juli. Bostadsförmedlingen kommer också att flytta till en ny lokal i Kulturtorget i Märsta Centrum. Alla som står i SigtunaHems kö idag kommer att få reda på vad det innebär för dem. Kön kommer att ta ut en årlig avgift på 200 kronor samt 625 kronor när en lägenhet förmedlas. Den nya bostadsförmedlingen får en egen separat webbadress, bostadsigtuna.se

fastbyran_helsida
EXTRA

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Nyheter Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

Extra

Slog till mot bil i Märsta

Blåljus Polisen slog till mot en bil efter ett kort följe genom Märsta: - Det är troligtvis ett utredningsärende, säger Pär Fahlström vid Polisen.

coronapandemin

Covidfallen fortsätter öka bland länsborna

Nyheter Mellan 20-26 juli har över 1100 stockholmare smittats av covid-19 i de 26 kommunerna. En markant ökning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

fastbyran_outsider