moderaterna_sep2020
MP-medlemmen Levon Der Nercessian med Kulturminister Alice Bah-Kunke och Pierre Cengiz-Edstrand. Foto: Insändarbild

Ny attack på Cengiz-Edstrand

På torsdagen kom en ny attack mot Pierre Cengiz-Edstrand från ersättaren i fullmäktige Henrik Naglitsch (MP): - Det vi vill visa är att Pierres agerande innebär att han inte har någon framtid som företrädare för Miljöpartiet de Gröna i Sigtuna kommun, skriver Naglitsch i mail till märsta.nu

Nyligen ska Miljöpartiet i Sigtuna kommun hållit årsmöte och där valdes den styrelse som anses ha förtroende för Pierre Cengiz-Edstrand och hans agerande i kommunstyrelsen samt att han deklarerat att (MP) röstar fritt i Kommunstyrelsen och fullmäktige. En trio bestående av ersättaren i fullmäktige Henrik Naglitsch, förre ordföranden Elwood Overholt och Karolina Windefalk, ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden samt fullmäktigeledamot, skickade i tisdags ett pressmeddelande om att det nu finns två miljöpartier i kommunen och riktade skärp kritik mot Cengiz-Edstrands agerande då alla ärenden utom två bordlades i Kommunstyrelsen.

Bör avgå
Enligt pressmeddelandet som skickades under torsdagen så är det tre före detta politiska sekreterare som uppger att de haft svårt att samarbeta med Cengiz-Edstrand. Enligt Naglitsch måste Cengiz-Edstrand avgå för att få ett ”fungerande parti och få igång den politiska ledningen av kommunen”. Naglitsch uppger att varken han Overholt eller Windefalk närvarade vid årsmötet som hölls. Han tror heller inte att det är den vägen man ska gå för att få till en ändring utan att Cengiz-Edstrand helt enkelt bör avgå självmant.

”Skadar partiet”
Pierre Cengiz-Edstrand var nyligen på MP-kongressen och valde där språkröret Isabella Lövin, han och medlemmen Levon Der Nercessian träffade även Alice Bah, kulturminister.
– Vi har en styrelse som är demokratisk vald, dessa personer har självmant valt att utebli, då har man inte använt de demokratiska verktyg man har. Samtidigt går de ut i media och smutskastar mig i syfte att skada partiet och mig som person. Det är inte logiskt eller rätt. Jag vill därför inte bemöta deras anklagelser, det är oseriöst, säger Pierre Cengiz-Edstrand till märsta.nu

Fotnot: Miljöpartiet i Stockholms län låter hälsa att det pågår ett internt arbete i Sigtuna och att regionen inte vill kommentera det arbetet i nuläget.

connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

happyhomes_sommar2020
helsida
corner_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
corner_outsider
ridskola_2020_outsider