arlandagk_panorama
Staffan Haglund, affärsområdeschef på Märsta Förenade kommenterar den nya affärenFoto: Märsta Förenade

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

centrum_pask

Under flera års tid har Märsta Förenade anlitats av Swerock för transporter av betong. Nu har man utökat samarbetet genom att transporter från Märsta Förenade integreras i Swerocks system. Anledningen till att Märsta Förenade fått uppdraget är för att man kan erbjuda de lättviktsfordon som är lämpligast för ballasttransporter till Swerocks betongstationer och asfaltsverk i Västberga. Enligt Märsta Förenade är det mycket stora volymer som väger mycket.

Swerock kommer i och med att man anlitar Märsta Förenade få mer flexibilitet i sitt system samt få transporter till lägre priser än om man hade skött det själva. Märsta Förenade kommer i och med det nya avtalet att bredda sitt utbud genom att kunna skatta fler lättviktsbyggen.
– Varje utökat uppdrag gör dessutom att vi sprider våra risker, för ingen aktör som anlitar oss har samma transportbehov hela tiden, säger Staffan Haglund, affärsområdeschef på Bygg- och anläggning hos Märsta Förenade.

Märsta Förenade är samtidigt en stor köpare av grus från Swerock och det nya samarbetet kommer att ge nya möjligheter för att vidareutveckla affärerna. Från Swerocks sida anser man att Märsta Förenade står för bästa flexibiliteten och att de prioriterar miljömässigt bästa fordonen. Miljöaspekten är viktig för Swerock, poängterar Hans Orest, avdelningschef på Swerock Transport & Maskin.

fme_helsida
logistik_utbildning

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

happyhomes_2019

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

ica_pask
colorama_april2
EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

valsta_utveckling

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

sigtunavatten_standard
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april