moderat_jul_nyar
Staffan Haglund, affärsområdeschef på Märsta Förenade kommenterar den nya affärenFoto: Märsta Förenade

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

Under flera års tid har Märsta Förenade anlitats av Swerock för transporter av betong. Nu har man utökat samarbetet genom att transporter från Märsta Förenade integreras i Swerocks system. Anledningen till att Märsta Förenade fått uppdraget är för att man kan erbjuda de lättviktsfordon som är lämpligast för ballasttransporter till Swerocks betongstationer och asfaltsverk i Västberga. Enligt Märsta Förenade är det mycket stora volymer som väger mycket.

Swerock kommer i och med att man anlitar Märsta Förenade få mer flexibilitet i sitt system samt få transporter till lägre priser än om man hade skött det själva. Märsta Förenade kommer i och med det nya avtalet att bredda sitt utbud genom att kunna skatta fler lättviktsbyggen.
– Varje utökat uppdrag gör dessutom att vi sprider våra risker, för ingen aktör som anlitar oss har samma transportbehov hela tiden, säger Staffan Haglund, affärsområdeschef på Bygg- och anläggning hos Märsta Förenade.

Märsta Förenade är samtidigt en stor köpare av grus från Swerock och det nya samarbetet kommer att ge nya möjligheter för att vidareutveckla affärerna. Från Swerocks sida anser man att Märsta Förenade står för bästa flexibiliteten och att de prioriterar miljömässigt bästa fordonen. Miljöaspekten är viktig för Swerock, poängterar Hans Orest, avdelningschef på Swerock Transport & Maskin.

centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

nrh
connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider