defacto_pan
Staffan Haglund, affärsområdeschef på Märsta Förenade kommenterar den nya affärenFoto: Märsta Förenade

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

banner_juni_artikel

Under flera års tid har Märsta Förenade anlitats av Swerock för transporter av betong. Nu har man utökat samarbetet genom att transporter från Märsta Förenade integreras i Swerocks system. Anledningen till att Märsta Förenade fått uppdraget är för att man kan erbjuda de lättviktsfordon som är lämpligast för ballasttransporter till Swerocks betongstationer och asfaltsverk i Västberga. Enligt Märsta Förenade är det mycket stora volymer som väger mycket.

Swerock kommer i och med att man anlitar Märsta Förenade få mer flexibilitet i sitt system samt få transporter till lägre priser än om man hade skött det själva. Märsta Förenade kommer i och med det nya avtalet att bredda sitt utbud genom att kunna skatta fler lättviktsbyggen.
– Varje utökat uppdrag gör dessutom att vi sprider våra risker, för ingen aktör som anlitar oss har samma transportbehov hela tiden, säger Staffan Haglund, affärsområdeschef på Bygg- och anläggning hos Märsta Förenade.

Märsta Förenade är samtidigt en stor köpare av grus från Swerock och det nya samarbetet kommer att ge nya möjligheter för att vidareutveckla affärerna. Från Swerocks sida anser man att Märsta Förenade står för bästa flexibiliteten och att de prioriterar miljömässigt bästa fordonen. Miljöaspekten är viktig för Swerock, poängterar Hans Orest, avdelningschef på Swerock Transport & Maskin.

colorama_april2

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sbrf_helsida
sommar
fme_helsida
banner_juni_helsida
defacto_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu