moderat_jul_nyar
Räkna med fler kontrollanter redan i år.

Nu utökas biljettkontrollerna

Från och med i år är det fler kontroller i kollektivtrafiken. SL satsar 340 miljoner på fler kontrollanter.

Antalet biljettkontroller ska dubblas från 2,5 miljoner till fem miljoner stycken under 2018 rapporterar Mitt i. Det innebär en kostnad på 340 miljoner kronor för SL. I år blir det ”bara” 3,5 miljoner kontroller. Kostanden ställs av SL på det årliga intäktsbortfallet på grund av felaktiga eller saknade biljetter. Under 2017 var summan 254 kronor.

40 procent på bussar och pendeltåg
ISS kommer att utföra kontrollerna, de har nyanställt 12 personer, totalt är det 50 kontrollanter som är ute i hela länet. Kontrollanterna går även tillsammans eftersom det är ett utsatt jobb, de ska fram för allt finnas på tider som är trafikerade. Av alla kontroller ska 40 procent utföras på bussar och pendeltåg och 45 procent i tunnelbanan. 1500 kronor kostar det att inte ha en giltig biljett, det vanligaste fusket är att åka på rabatterat pris trots att man inte är berättigad till det. I 29 procent av fallen så saknar resenären en biljett helt.

happyhomes_2019

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

connys
nrh
teatergrillen_outsider