defacto_pan2020
"Rondellen" vid infarten till COOP och Lidl är nu borta.Foto: Magnus Granhagen

Nu tas ”rondellen” bort

"Rondellen" vid infarten till COOP och Lidl tas nu bort.

centrum_artikel

Under många år har många misstagit vägmärken vid infarten till COOP och Lidl för en rondell, i själva verket fungerar korsningen som en trevägskorsning där högerregeln gäller. Men då vägmärket såg ut som en rondell var det många som agerade därefter och rundade vägmärket. Ett flertal incidenter har även inträffat i korsningen under åren, dock ingen med allvarlig utgång.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

2020_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

meko_helsida
ridskola2020_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys