fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Nu stiger bostadsrättspriserna igen

Priserna på bostadsrätter gick upp igen efter en period med negativa siffror.

För första gången på nästan ett år stiger priserna på bostadsrätter igen. Det senaste kvartalet var uppgången fyra procent jämfört med för tre månader senan. 162 bostadsrätter såldes i kommunen under februari-april till snittpriset 2,1 miljoner. Förra året vid den perioden gjordes 121 affärer. Uppgången är generell i hela länet där 23 av 26 kommuner visar ökningar.

När det gäller villor fortsätter priserna upp, medelpriset gick upp med fyra procent jämfört med perioden nov-jan. 74 villor såldes i kommunen till snittpriset 5,5 miljoner kronor. Förra året såldes 56 villor under perioden februari-april.

Källa: Newsworthy och Svensk mäklarstatistik

fastbyran_helsida

Så blir nya BoKlok i Slottsbyn

Bostad Nästa vecka startar försäljningen av nya BoKlok i Steninge slottsby: - Vi bygger våra hus på ett modernt och innovativt sätt – inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt vara prisvärda. Samtidigt minskar vi vår miljö- och klimatpåverkan och husen skyddas från väder och vind under byggprocessen, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

fastbyran_outsider