fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Nu stiger bostadsrättspriserna igen

Priserna på bostadsrätter gick upp igen efter en period med negativa siffror.

För första gången på nästan ett år stiger priserna på bostadsrätter igen. Det senaste kvartalet var uppgången fyra procent jämfört med för tre månader senan. 162 bostadsrätter såldes i kommunen under februari-april till snittpriset 2,1 miljoner. Förra året vid den perioden gjordes 121 affärer. Uppgången är generell i hela länet där 23 av 26 kommuner visar ökningar.

När det gäller villor fortsätter priserna upp, medelpriset gick upp med fyra procent jämfört med perioden nov-jan. 74 villor såldes i kommunen till snittpriset 5,5 miljoner kronor. Förra året såldes 56 villor under perioden februari-april.

Källa: Newsworthy och Svensk mäklarstatistik

fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida
bjurfors_helsida

Så mycket ökar budgivningarna

Bostad Är du nyfiken på hur mycket det budas i kommunen? Bostadssajten Booli har kartlagt hur mycket priserna går upp i samband med budgivningarna.

HSB medverkar i trygghetsprojekt

Bostad HSB Stockholm medverkar i trygghetssatsning som genomförs i centrala Märsta: - Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats, äger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider