panorama_centrum
Korsningen är trafikfarlig från både Ölsta och Steningehöjden.Foto: Daniel Iskander
Så här ska rondellen se utFoto: Illustration/Trafikverket

Bygget av Ölstarondellen startar

Bygget av Ölstarondellen startar nu i februari.

Under flera års tid har det planerats och förberetts för arbetet med nya Ölstarondellen. Så sent som i mellandagarna rapporterade märsta.nu om en trafikolycka som skedde i korsningen, då fick Trafikverket kritik av de kringboende som menade att man inte kunde se ut från korsningen på grund av allt grus som staplats upp.

Gruset var en del av förberedelserna till byggstarten som sker i februari. Trafikverket bekräftar på sin hemsida att det startar denna månad. I samband med bygget kommer det råda begränsad framkomlighet i båda riktningar förbi Ölsta/Steningehöjden. Det kan också bli aktuellt med omladdning. Arbetet beräknas vara klart till hösten i år.

Här kan du läsa mer om projektet (Obs! Extern länk)

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
marina_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022