moderaterna_feb
Peter Fors och Ove JanssonFoto: märsta.nu

Nu ställs Rockplocket in

Det sista Rockplocket som skulle ägt rum 30:e september ställs in: - Vi hade verkligen sett fram emot att få köra en sista gång, tyvärr blir det inte så denna gång, säger trion Ove Jansson, Peter Fors och Mats Wennersten i ett uttalande.

Förra veckan kom besked om att Rockplocket riskerade att ställas in om man inte sålde fler biljetter. Arrangörerna Ove Jansson, Peter Fors och Mats Wennersten avvaktade helgen med att fatta beslutet och kanske få ihop ytterligare några hundra sålda biljetter. Men så blir inte fallet och det sista Rockplocket blir alltså inte av denna gång.

Arrangörerna meddelar att man inom den närmaste tiden inte har några planer på att göra några nya försök att sy ihop ett Rockplocket:
– När man som vi gjort fram till dags datum lagt ner nästan 200 timmar var känns det overkligt att vi liksom blir snuvade på festen. Allt arbete som görs i Rockplocket är ideellt, så det man sett fram emot är själva partyt och träffa alla nu gamla polare. Varför vi sålt för lite biljetter den här gången går det självklart att spekulera i. Vi tror att tidpunkten för detta är kanske en månad för tidig och att man just kommit hem från semestern när det första biljett släppet var kan vara en bidragande orsak, självklart har biljettpriset också haft betydelse, skriver Ove, Peter och Mats i ett uttalande.

Alla som köpt biljetter kan lösa tillbaka dem hos Magasinet nu på måndag eller tisdag mellan 18-19 samt torsdag 28:e samma tid. Vill man så kan man istället gå fyra personer i Pinbackshallen för att se Wings spela hockey under detta år. I så fall skänker man pengarna för biljetten till Wings.

foretagarlunch
forskontor
bildextra!

Elever hade sin egna Oscarsgala

Nöjesnyheter Det arrangerades Oscarsgala för Sätunaskolans elever, Sätuna Filmgala, som läraren Bob van den Eijkhof ligger bakom: - Sätunaskolans elever på fritids har under de senaste åren använt sig av bildmanus, greenscreen och iMovie för att producera egna kortfilmer, berättar Bob för märsta.nu

Hyllad hästshow kommer till Sigtuna

Nöjesnyheter Häst- och showartisten Tobbe Larsson kommer till Sigtuna för ett uppträdande senare i mars: -Hästarna har skapat det liv jag lever idag, de har gett mig möjligheten att träffa kungligheter, artister och många intressanta människor som jag aldrig hade mött utan dem, säger Tobbe i ett pressmeddelande.

aretsforetag
EXTRA

Grafittiväggen kan tas bort

Kulturnyheter Grafittiväggen på Stockholmsvägen kan plockas bort, under året ska framtiden för väggen utredas: - Bakgrunden är att vi under många år fått synpunkter på graffitiväggen från kommuner och polis i Stockholms län samt det faktum att antalet anmälda fall av klotter i vår kommun ökat markant under förra året, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

februari

Steningebo tävlar i Grill och BBQ

Märstafolket Märstabon Robin Edsmyr ska kvala med sitt lag till SM i Grill och BBQ: - Jag tillhör ett grill och BBQ-lag som är relativt nystartat som heter Kings of BBQ, och vi satsar nu stenhårt på olika events och har nu fått möjligheten att ställa upp i endel tävlingar, berättar Robin för märsta.nu

Sigtunabo ger ut bok om bredband

Kulturnyheter Sigtunabon Crister Mattsson ger ut en bok om bredband och bredbandets utveckling i Sverige: - Jag har jobbat med Bredband som rådgivare åt offentlig sektor, kommuner, regioner och EU, säger Christer till märsta.nu

fettisdagen

Antonio laddar för Fettisdagen

Nöjesnyheter På Bistro Valvet i Sigtuna har det laddats för Semmeldagen i flera veckor och till imorgon så blir det en tidig morgon för bagaren Antonio Gumussoy: - Jag går upp tre på morgonen och börjar jobba, säger han till märsta.nu

Spin of hope

Målet: Samla in 60 000 till Barncancerfonden

Märstafolket Therese Berkovits och WE gör det i år igen, deltar i Spin of Hope, men nu ska man samla in 60 000 kronor till Barncancerfonden: - Vi fick ihop över 45 000 förra året och vårt mål var 25 000. Engagemanget från medlemmar, icke-medlemmar och personal var helt fantastiskt, berättar Therese för märsta.nu

Fler klara till litteraturfestivalen

Kulturnyheter Sedan tidigare är det klart att bland annat Jan Guillou kommer till Sigtuna litteraturfestival, nu har tre nya namn lagts till agendan; Marie-Louise Ekman, Bea Uusma och Uje Brandelius.

objekt2
sangensemble
veterankraft_standard
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
outsider_defacto
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
objekt4
Norra Redovisningshuset
standard_start
nfc_vinter
standard
objekt3