varumarke_defacto_sommar
Peter Fors och Ove JanssonFoto: märsta.nu

Nu ställs Rockplocket in

Det sista Rockplocket som skulle ägt rum 30:e september ställs in: - Vi hade verkligen sett fram emot att få köra en sista gång, tyvärr blir det inte så denna gång, säger trion Ove Jansson, Peter Fors och Mats Wennersten i ett uttalande.

marstac_aug

Förra veckan kom besked om att Rockplocket riskerade att ställas in om man inte sålde fler biljetter. Arrangörerna Ove Jansson, Peter Fors och Mats Wennersten avvaktade helgen med att fatta beslutet och kanske få ihop ytterligare några hundra sålda biljetter. Men så blir inte fallet och det sista Rockplocket blir alltså inte av denna gång.

Arrangörerna meddelar att man inom den närmaste tiden inte har några planer på att göra några nya försök att sy ihop ett Rockplocket:
– När man som vi gjort fram till dags datum lagt ner nästan 200 timmar var känns det overkligt att vi liksom blir snuvade på festen. Allt arbete som görs i Rockplocket är ideellt, så det man sett fram emot är själva partyt och träffa alla nu gamla polare. Varför vi sålt för lite biljetter den här gången går det självklart att spekulera i. Vi tror att tidpunkten för detta är kanske en månad för tidig och att man just kommit hem från semestern när det första biljett släppet var kan vara en bidragande orsak, självklart har biljettpriset också haft betydelse, skriver Ove, Peter och Mats i ett uttalande.

Alla som köpt biljetter kan lösa tillbaka dem hos Magasinet nu på måndag eller tisdag mellan 18-19 samt torsdag 28:e samma tid. Vill man så kan man istället gå fyra personer i Pinbackshallen för att se Wings spela hockey under detta år. I så fall skänker man pengarna för biljetten till Wings.

defacto_panorama_boka_mote

”Tessan” kan bli Årets PT

Nöjesnyheter Therese ”Tessan” Berkovits (fd Johansson) har nominerats till Årets PT: - Fantastiskt kul att vara en av de nominerade bland flera tusen förslag som kommit in, säger ”Tessan”.

Litteraturfestivalen gör comeback i maj

Kulturnyheter Redan i maj är det dags för Sigtuna Litteraturfestival igen efter ett års uppehåll: - Vi är jätteglada att i Piratförlaget och Lilla Piratförlaget ha två starka partners med många av Sveriges mest namnkunniga författare, säger Eva Camél Fuglseth VD på Destination Sigtuna i ett pressmeddelande.

forskontor
happy_homes_sommar

Barnens Kulturdag för andra året

Kulturnyheter Lördagen blir späckad av aktiviteter i kulturens tecken vid Kulturtorget i Märsta: - Överallt i huset händer det något spännande! Fri entré till allt, säger Karin Andén, kultursekreterare i Sigtuna kommun.

Barnteater i Valsta

Kulturnyheter Vänsterpartiet fortsatte sin tradition med Barnteater och höll den i lördags i samarbete med ABF och Lilla Parken i Valsta Centrum.

Fredrik gör skitjobbet

Märstafolket Fredrik Lundgren, 57, från Märsta har skitgörat i samband med Aurora17, han levererar nämligen toaletter och duschar till Försvarets platser i Stockholm och Uppsala län: - Det är dygnet runt just nu, säger Fredrik till märsta.nu

Sätuna får en egen dag

Nöjesnyheter Efter de senaste händelserna på Sätuna avser handlare och boende att det ska arrangeras en Sätuna Dag 30:e september: - Det huvudsakliga syftet är att vi i Märsta kan ha en positiv ton, det har blivit mycket negativt i media, vi vill göra något positivt på Sätuna, att träffas och umgås, säger initiativtagare och ICA handlaren Dan Enroth.

Tatuerade sig för fälgar

Nöjesnyheter Hundratals ville tatuera in ABS Wheels och få fyra fälgar, märstabon Jimmy Alonso tog under eftermiddagen plats i tatueringsstudion och blev efteråt fyra fälgar rikare.

extra

Rockplocket är hotat – Sålts för lite biljetter

Nöjesnyheter Det sista Rockplocket som ska gå 30:e september är hotat för att det sålts för få biljetter: - För att kunna köra det här eventet måste vi ha minst 600 gäster, den siffran är vi en bit ifrån, säger Ove Jansson, en av arrangörerna.

Hjälten i Åbo

Nu är Hassan en Svensk Hjälte

Märstafolket Hassan Zubier har av Aftonbladet utsetts till Svenska hjältar: - Som det ser ut är rullstolen min vän nu. Det är som det är. Jag måste titta framåt. Jag har en 8 veckors baby, jag har en familj och jag måste blicka framåt, säger Hassan till tidningen.

extra

WE fyllde ett år – Bjuder alla över 90 på medlemskap

Nöjesnyheter WE firade ett år i lördags och man firade med att bland annat erbjuda all över 90 år fritt medlemsskap: - Vi är så oerhört imponerade av våra seniorer. Dom verkligen lyser upp vår anläggning med sitt glada humör och trevliga stämning. Därför har jag och Wikegård bestämt att om man är 90 år och orkar och vill träna, så ska WE självklart bjuda på medlemsavgiften, säger Jonas Eriksson medgrundare till WE.

lions_standard
cricketklubben
Frisyr – Standard
Norra Redovisningshuset
oriongatan174
dogranch
standard
matcher_skanela
standard
korsbarsvagen1
standard_ridskola
sbrf2
connys
lillabjorn5
korpentraning
Festspecialisten – Standard
borg