defacto_pan2020
Camilla Lindström och Åsa Storgärds Lundin ligger bakom måltidsprogrammet.Foto: Sigtuna kommun

Nu ska maten bli bättre

Sigtuna kommun har tagit fram ett nytt måltidsprogram för verksamheter som skolor och äldreomsorg: - Det känns väldigt bra att vi tar steg framåt för att stärka matens betydelse i Sigtuna kommun, uppger Pernilla Bergqvist (L), barn och ungdomsnämndens ordförande.

Dagligen serveras ungefär 10 000 matportioner inom kommunens verksamhet. Allt från förskola och skola till äldreomsorg och särskilda boende. Nu har Åsa Storgärds Lundin, kostchef på Matenheten, tillsammans med områdeschefer och dietisten Camilla Lindström tagit fram det nya matprogrammet.
– Sund och näringsriktig mat är en viktig förutsättning för god hälsa. Kommunens måltidsverksamhet ska därför underlätta för invånarna att göra hållbara och hälsosamma val för långsiktigt goda matvanor, säger Åsa Storgärds Lundin i ett pressmeddelande.

Tagit helhetsperspektiv
Programmet innebär att kommunen tar ett helhetsperspektiv på måltiden och ökar medvetenheten kring bland annat matens innehåll och tillagning.
– Måltiderna ska vara källa till njutning och förmedla matglädje, serveras på trivsamma mötesplatser och vara integrerade i den pedagogiska verksamheten och omvårdnaden, fortsätter Åsa Storgärds Lundin.

Infört allergiansökan
I samband med att höstterminen startade har kommunen även infört en allergiansökan så att uppgifterna om specialkost är färska till varje hösttermin:
– Många är nöjda med maten, men vi fick också in en del önskemål som vi nu arbetar med att tillgodose i kommande matsedlar. Vi kommer naturligtvis att fortsätta att följa upp vad våra gäster tycker om maten och se till att vi hela tiden utvecklar måltidsservicen, säger Camilla Lindström, dietist.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
defacto_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider