moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Nu ska fler testas

Region Stockholm har ökat testkapaciteten för att kunna få fler att testa sig.

Provtagningskapaciteten ökar i länet efter beslut av Region Stockholm. Detta för att fler ska kunna testa sig. Apotek kommer att involveras likaså drop-in-verksamgeter. Dessutom ska lådor testas där man kan lämna sina prover för analys. Förra veckan analyserades nästan 60 000 prov i länet, en kraftig ökning från veckan dessförinnan där det var 24 000 test.
– Vi visste att vi skulle se en ökning men inte riktigt att vi skulle se en så stor ökning på så kort tid. Vi rekommenderar att alla testar sig när man har symtom som kan vara covid-19. Då får man reda på om man är smittad och ska man stanna hemma tillsammans med de man bor med under de kommande sju dagarna, säger chefläkare Elda Sparrelid.

Det finns tre alternativ för den som ska testa sig. Dels boka digitalt via appen Alltid öppet, gå till en provtagningsbuss eller ring för att boka test som kan hämtas ut vid vissa apotek.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

retro_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

nationaldag_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out
mp_outsider2022
outsider
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider