defacto_pan2020
Foto: Danish Saroee

Nu ska 80-plussare vaccineras

På måndag och två veckor framåt kommer personer som är 80 och över att få ett erbjudande om vaccination.

centrum_artikel

Region Stockholm meddelar att alla som bor i länet födda 1941 eller tidigare kommer att få ett brev hem med erbjudande om vaccinering mot covid-19. Alla brev kommer dock inte att skickas ut samtidigt utan i omgångar under vecka 10 och 11. Cirka 25 procent av alla stockholmare över 80 år är redan vaccinerade.
– Äntligen är vi igång med fas 2 i vaccinationen mot covid-19 och jag tror att intresset kommer att vara stort. Det är viktigt att många vill vaccinera sig, men tyvärr kommer inte alla att få en tid direkt eftersom vi har en stor brist på vaccin, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Breven kommer att vara skrivna på svenska men även innehålla kortare information på åtta andra språk; arabiska, persiska, somaliska, tigrinja, polska, ryska, finska och spanska.

Magnus Thyberg berättar vidare att vaccintillgången är begränsad vilket innebär att endast de som är födda 1941 eller tidigare kan erbjudas vaccin. Detta för att försäkra sig om att de äldsta erbjuds vaccin först.

När tillgången ökar kommer man att erbjuda personer mellan 70-79 år via ett brev, enligt bedömningen beräknas det ske under vecka 13 eller 14, men det kan bli tidigare. Därefter kommer personer mellan 65-69 år att erbjudas. Eftersom alla vaccinsorter kan användas för alla åldersgrupper kan tempot hållas högre för 65 år och äldre.

Man kan inte vaccinera sig via drop-in-mottagning utan måste följa instruktionerna i brevet för att boka tid. Om det är svårt att komma fram i bokningen så kan man vänta någon dag och sedan ringa.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider