defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Nu satsas det på att få ungdomar i arbete

Ungdomar som inte går i gymnasiet eller inte tagit gymnasieexamen ska få arbetslivserfarenhet och möjlighet att ta examen.

centrum_artikel

Sigtuna kommun gör en satsning på att unga som inte studerar på gymnasiet eller tagit gymnasieexamen ska både få arbetslivserfarenhet samt ta gymnasieexamen. Syftet med satsningen som kallas ”Jobb mot studier” är att motivera ungdomar tillbaka till studier.

Ungdomarna som är mellan 16-20 år erbjuds en deltidstjänst på 200 timmar inom antingen kommunal eller privat arbetsgivare.
– Det handlar om att skapa ett Möjligheternas Sigtuna där enskilda har framtidshopp och mindre beroende av bidrag och rustade för framtidens arbetsmarknaden, säger Lars-Göran Mellberg (L), förste vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, i ett uttalande.

I år är det fokus de ungdomar som ska fulla 19 år under höstterminen. Kommunerna har ett aktivitetsans varför ungdomar mellan 16-20 år. Genom Jobb mot studier kan ungdomarna få en långsiktig etablering på arbetsmarknaden. Ungdomsarbetslösheten i kommunen är hög och har ökat under pandemin på grund av att många jobb inom turist- och konferensnäringen försvunnit.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider