center_pan21
Foto: Sigtuna kommun

Nu satsas det på att få ungdomar i arbete

Ungdomar som inte går i gymnasiet eller inte tagit gymnasieexamen ska få arbetslivserfarenhet och möjlighet att ta examen.

centrum_artikel

Sigtuna kommun gör en satsning på att unga som inte studerar på gymnasiet eller tagit gymnasieexamen ska både få arbetslivserfarenhet samt ta gymnasieexamen. Syftet med satsningen som kallas ”Jobb mot studier” är att motivera ungdomar tillbaka till studier.

Ungdomarna som är mellan 16-20 år erbjuds en deltidstjänst på 200 timmar inom antingen kommunal eller privat arbetsgivare.
– Det handlar om att skapa ett Möjligheternas Sigtuna där enskilda har framtidshopp och mindre beroende av bidrag och rustade för framtidens arbetsmarknaden, säger Lars-Göran Mellberg (L), förste vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, i ett uttalande.

I år är det fokus de ungdomar som ska fulla 19 år under höstterminen. Kommunerna har ett aktivitetsans varför ungdomar mellan 16-20 år. Genom Jobb mot studier kan ungdomarna få en långsiktig etablering på arbetsmarknaden. Ungdomsarbetslösheten i kommunen är hög och har ökat under pandemin på grund av att många jobb inom turist- och konferensnäringen försvunnit.

dack-helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
connys
swedol_outsider
mp-outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider