defacto_pan2020
Bruno Landstedt, före detta (S)-politiker. Foto: Privat

Nu ropas det på bidrag

Vart har marknadskrafterna tagit vägen. De var ju lösningen av många problem i vår ekonomi. Ingen efterfrågar längre skattesänkningar.

centrum_artikel

Nu hoppas de flesta på det starka samhälle som man tidigare föraktat. Många ropar på bidrag från staten därför att marknadskrafterna är satt ur spel på grund av Coronapandemin. Krogfolket står utanför restaurangerna och skramlar med sina kokkärl därför att de inte får servera alkohol som de vill.

Det borde snarare var vi konsumenter som borde stå utanför krogarna och anklaga krögarna för ocker som köper in öl för 10 kronor litern och tar 80 – 90 för ett glas öl. Likadant är det med vin där ett glas på krogen kostar mer än en flaska.

Värst är de stora företagen som tagit emot miljoner i bidrag från staten som de idag delar ut som vinst till aktieägarna. Våra skattepengar har blivit vinst för de som söker alla möjligheter att slippa betala skatt. Bolagen förklarar att just då var man berättigad till bidrag men efter det kom bolagsvinsterna. Moral är något vi vanliga skall hålla oss med och vi måste förstå att det finns undantagsregler för vissa utvalda.

Bidrag var något som gällde ”fattigfolket”, för företagen var det avdrag som gällde. Men nu tar de själva gärna emot bidrag.

  • Bruno Landstedt

Fotnot: Landstedt är före detta politiker inom (S). Han har inge angett någon partibeteckning.

centrum_helsida2020

Låt kärnkraften vara med och rädda klimatet

Insändare Den senaste tidens viktiga debatt om el - dess produktion, pålitlighet och pris är en värdefull påminnelse om att vi står inför ett vägval i Sverige. Om vi menar allvar med att möta hotet om klimatförändringarna har vi en chans att inleda en utveckling där vårt land visar att det går att samtidigt utvecklas som industrination och ta miljöansvar.

connys_helsida
defacto_helsida

Varför dröjde lunchlådorna?

Insändare När gymnasieskolan i mars månad 2020 gick över till distansundervisning på grund av coronapandemin föreslog vi Socialdemokrater att eleverna skulle kunna erbjudas att hämta ut take-away lunch på lokala restauranger i kommunen, där kommunen då skulle stå för merparten av kostnaden (upp till 75 kronor).

Bostadsprogrammet skapar ökad segregation

Insändare Kommunledningen har nyligen klubbat ”Mål och budget 2021-2023” och där finns två bilagor, nr 4 och 5, som i hög grad kommer att påverka oss då det gäller boendet och vilka som är välkomna att bo i vår kommun.

2020_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Var är Kristdemokraternas tidigare kommunala satsningar på de äldre?

Insändare Kristdemokraterna (KD) har tydligen ändrat politisk inriktning eftersom de nu säger att de ska satsa på både personlig omvårdnad och medicinsk kompetens genom att höja kompetens hos medarbetarna. 2020 har verkligen varit ett år som påvisat de brister som finns inom äldreomsorgen. Därför tycker vi socialdemokrater att de satsningar som nu presenterats är bra, men vi anser att det är för lite och vi vill mer.

budget 2021

Stärkt ekonomi rustar Sigtuna kommun inför kommande utmaniningar

Insändare I den numera välanvända arbetsformen, det vill säga på distans, ägde i måndags årets budgetfullmäktigesammanträde rum och budgeten för Sigtuna kommun 2021-2023 fastställdes. Sammanträdet genomfördes utan större komplikationer och vi vill passa på att tacka alla inblandade – framförallt presidiet – för stort tålamod och starkt engagemang!

Slutreplik: Moderaternas segregationspolitik måste granskas

Insändare Den här debatten handlar om att den moderatledda kommunledningen ägnar sig åt olaglig social dumpning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
nrh
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider