defacto_pan2020

Drygt 100 smittade förra veckan

För andra veckan i rad ökade antal covid-19-fall i kommunen och vecka 7 var det 107 bekräftade fall i kommunen.

centrum_artikel

Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 7 visar att 107 kommuninvånare bekräftats smittade med covid-19. Det är en ökning för andra veckan i rad och nästan dubbelt så mycket sedan vecka 5. Totalt i kommunen har 2485 personer smittats under pandemin. Under några veckor kring jul och nyår minskade fallen i både kommunen och regionen men nu syns alltså en uppgång igen och det har varnats för en tredje våg från myndigheternas sida.

En rad nya rekommendationer och restriktioner kablades ut tidigare i veckan. Bland annat för barn- och ungdomsidrotten som inte längre får spela matcher i Stockholm samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

I region Stockholm 5083 nya fall, en ökning med drygt 1000 fall från vecka 6. 18 stockholmare var i behov av intensivvård och nio avled med covid-19. Totalt i regionen har nu nästan 151 000 smittats och 3860 avlidit.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
2020_helsida
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
nrh
connys
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider