halloween_centrum

Drygt 100 smittade förra veckan

För andra veckan i rad ökade antal covid-19-fall i kommunen och vecka 7 var det 107 bekräftade fall i kommunen.

centrum_artikel

Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 7 visar att 107 kommuninvånare bekräftats smittade med covid-19. Det är en ökning för andra veckan i rad och nästan dubbelt så mycket sedan vecka 5. Totalt i kommunen har 2485 personer smittats under pandemin. Under några veckor kring jul och nyår minskade fallen i både kommunen och regionen men nu syns alltså en uppgång igen och det har varnats för en tredje våg från myndigheternas sida.

En rad nya rekommendationer och restriktioner kablades ut tidigare i veckan. Bland annat för barn- och ungdomsidrotten som inte längre får spela matcher i Stockholm samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

I region Stockholm 5083 nya fall, en ökning med drygt 1000 fall från vecka 6. 18 stockholmare var i behov av intensivvård och nio avled med covid-19. Totalt i regionen har nu nästan 151 000 smittats och 3860 avlidit.

centrum_helsida2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

happyhomes_sommar2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

mp_host_helsida
bostad_helsida
2020_helsida
dack-helsida
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
mp-outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out