moderaterna_panorama

Nu öppnas Terminal 4 igen

Terminal 4 som varit stängd under pandemin öppnar upp igen för att resenärsflödena ska flyta på bättre.

Arlanda har under våren haft problem med långa köer i säkerhetskontrollen på grund av personalbrist. För att underlätta flödena nu inför sommaren har man valt att öppna upp Terminal 4 och en gångtunnel mellan terminalerna rapporterar SVT Uppsala. Andra insatser som man vidtar är att anställa skolungdomar som ska hjälpa till och informera resenärer samt hantera köer. Man flyttar också personal från andra flygplatser till Arlanda. Men resandet kommer trots åtgärderna inte flyta på som innan pandemin. Det finns utmaningar som Swedavia fortfarande måste hantera som effekter av pandemin då resandet föll till historiskt låga nivåer.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
nrh