centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Nu ökar sophämtningningskostnaden

Avgifterna för sophämtning kommer att öka under 2018 men Sigtuna kommer trots det att ligga lågt i jämförelse med andra kommuner i Stockholms län.

defacto_jul_artikel

Under 2017 kostade sophämtning i Sigtuna kommun som lägst 1680 kronor, bara sju andra kommuner i länet hade lägre avgift, billigast var det i Stockholm med 1460 kronor enligt Villaägarnas Riksförbund. Grannkommunen Väsby var bara 20 kronor billigare än Sigtuna. Dyrast i länet är det i Nacka där det kostar nästan 3000 kronor per år.

Sigtuna kommun har klubbat igenom en höjning av taxorna i fullmäktige som märsta.nu rapporterat om i december. Under 2017 hade Sigtuna den 69:e lägsta kostnaden för sophämtning av landets samtliga 290 kommuner.

julbord_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

defacto_jul
centrum_jul_helsida
valsta_tomte
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
greeknighthelsida
ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

greeknight_outsider
colorama_april2
connys
valsta_tomte_outsider
julshow_outsider
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord