defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Nu ökar sophämtningningskostnaden

Avgifterna för sophämtning kommer att öka under 2018 men Sigtuna kommer trots det att ligga lågt i jämförelse med andra kommuner i Stockholms län.

centrum_artikel

Under 2017 kostade sophämtning i Sigtuna kommun som lägst 1680 kronor, bara sju andra kommuner i länet hade lägre avgift, billigast var det i Stockholm med 1460 kronor enligt Villaägarnas Riksförbund. Grannkommunen Väsby var bara 20 kronor billigare än Sigtuna. Dyrast i länet är det i Nacka där det kostar nästan 3000 kronor per år.

Sigtuna kommun har klubbat igenom en höjning av taxorna i fullmäktige som märsta.nu rapporterat om i december. Under 2017 hade Sigtuna den 69:e lägsta kostnaden för sophämtning av landets samtliga 290 kommuner.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

meko_helsida
branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
meko_outsider