center_pan21

Nu ökar coronafallen igen

Coronafallen ökar nu kraftigt igen och är nära 800 i hela regionen.

centrum_artikel

Region Stockholm ser nu en kraftig ökning av covid-19-fall bland länets kommuninvånare, den är en ökning med 44 procent för 13-19 juli och 784 konstaterades smittade.
– Ökningen är mycket oroväckande, även om det fortfarande är från låga nivåer. Gruppen 18-29-åringar är de med högst förekomst, och bland dem har många smittats utomlands. Mitt råd till alla över 18 år är därför: vaccinera dig med två doser när du erbjuds detta för att skydda dig själv och andra, stanna hemma vid symtom, provta dig vid hemkomst från utlandet och alltid vid symtom, samt fortsätt att följa råd och rekommendationer både i Sverige och utomlands. Träffa så få som möjligt en vecka efter hemkomst från utlandet, för att vara helt säker på att inte sprida smitta vidare, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

Deltavarianten svarar för 523 av 784 fall och den varianten bedöms ha högre smittsamhet än andra covid-19. Vaccinet uppges ge ett gott skydd mot delta, även om man är ung och inte bedöms bli svårt sjuk i covid-19 så bör man vaccinera sig enligt Regionen, detta av hänsyn till andra som riskerar att bli svårt sjuka. Antalet smittade för Sigtuna kommun presenteras på torsdag eftermiddag.

mp_host_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
centrum_helsida2020
vaccin
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys