moderaterna_riksdag

Nu måste du köpa bussresan i appen

Från och med 28:e oktober måste man betala sin bussresa med SL:s app.

centrum_artikel

Tidigare har man kunnat åka buss med reskassa, då det inte gick att blippa på alla bussar så var det ändå ok att åka buss om man kunde visa att det fanns pengar kvar i kassan i samband med en kontroll.

Men från och med 28/10 måste du redan ha blippat innan du kliver på bussen eller köpa biljett med appen. SL skriver på sin hemsida att det inte är deras ansvar att se till att man betalat för sin resa. Nu under coronapandemin då området kring chauffören är avspärrat går det inte att blippa på många bussar. Den som inte har en smartphone får köpa enkelbiljett i automater, i perronger eller över disk vid spärrar på pendeltågsstationen.

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om det omfattande plankandet som pågått under pandemin och att SL förlorat hundratals miljoner på uteblivna biljettintäkter.

mp_host_helsida
dack-helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
oppethus_helsida
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
flygskolan_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
mp-outsider
julmarknad_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh