defacto_pan2020

Nu måste du köpa bussresan i appen

Från och med 28:e oktober måste man betala sin bussresa med SL:s app.

centrum_artikel

Tidigare har man kunnat åka buss med reskassa, då det inte gick att blippa på alla bussar så var det ändå ok att åka buss om man kunde visa att det fanns pengar kvar i kassan i samband med en kontroll.

Men från och med 28/10 måste du redan ha blippat innan du kliver på bussen eller köpa biljett med appen. SL skriver på sin hemsida att det inte är deras ansvar att se till att man betalat för sin resa. Nu under coronapandemin då området kring chauffören är avspärrat går det inte att blippa på många bussar. Den som inte har en smartphone får köpa enkelbiljett i automater, i perronger eller över disk vid spärrar på pendeltågsstationen.

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om det omfattande plankandet som pågått under pandemin och att SL förlorat hundratals miljoner på uteblivna biljettintäkter.

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
nrh
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
connys
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider